Harman International, recunoscută la nivel mondial pentru branduri precum Harman Kardon, JBL sau Mark Levinson, are planuri pentru mărirea echipei de 400 de angajați din România.
Compania caută 20 de programatori pe care să-i angajeze în echipa de telematică a centrului auto din București. Harman a anunțat că viitorii angajați vor lucra la dezvoltarea ecosistemului “connected car” pentru producători precum Mercedes și BMW. În plus, aceștia vor contribui și la proiectele privind mașinile autonome.
Echipa de telematică a celor de la Harman România numără peste 80 de angajați, care dezvoltă softurile noii generații de autovehicule.
“Harman are planuri ambițioase în România. Divizia de telematică este una foarte importantă pentru noi și reprezintă nucleul conceptului de connected car care, odată cu adoptarea pe scară largă a tehnologiei 5G, va duce la apariția mașinilor autonome,” a declarat Alexandru Moțoc, Managing Director Harman România.
Prezentă în România din 2012, compania Harman are un portofoliu de tehnologii precum Digital Cockpit, Advanced Driver Assistence Systems (ADAS), sau elemente care țin de securitatea datelor.
În martie 2017, Harman a devenit subsidiară a Samsung Electronics.Via Harman International
Or mai fi mulţi imbecili ca voi?
PS. Capul lui Moţoc vrem! Dar ce naiba să facem cu el?
...Ce are deci natura cu prefectura ?! :-)
Dincolo însă de distorsiunile comunicării verbale induse fără scrupule de un sistem ce se pretinde *corect politic*, merită comentate câteva chestii.
...Unele chiar pozitive -- fiindcă uite că-n colonia România se caută nu doar montatori. Mai puțin probabil să se găsească însă destui IT-iști relativ *ieftini* întru umflarea profitului H-Kardonilor, dar tot e bine c-au mai rămas unii p-aici.
Negativul predomină totuși, da-n ciuda simplității lui logice e greu spre imposibil de sesizat sub poleiala optimistă a creării locurilor de muncă, și încă a unora de înaltă calificare.
...Fiindcă direcția cercetării e toxică de-a dreptul, și deloc *eco*(sistemică). Un singur exemplu: nu există nici măcar un singur studiu științific serios pe tema nocivității posibile (de fapt f. probabile) a frecvențelor 5G, necesitând un grid de relee mult mai dens ca 4G-ul actual.
Alte 33.478 motive în sensul riscurilor ...cyborgizării noastre în paralel cu *autonomizarea* nu le mai repet, c-aș risca să fiu luat drept clonă a stimabilului @inexorabil. ;-)