Guvernul italian va permite producătorilor chinezi să preia o parte din fostele mărci deținute de Stellantis

de Tiberiu Safta
Miercuri, 17.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul italian ar urma să permită în curând producătorilor din China să preia o parte din fostele mărci italiene deținute de Stellantis. Scopul inițiativei este acela de a-i încuraja pe acești producători să construiască fabrici noi în Italia.

În perioada recentă, producătorii din China se confruntă cu dificultăți în Europa, în special în țările membre ale Uniunii Europene. La începutul lunii iulie, Comisia Europeană a impus taxe vamale provizorii pentru producătorii de mașini electrice din China, de unde rezultă prețuri de listă mai mari pentru aceste modele.

O astfel de măsură a fost creată pentru a descuraja aceste mărci de a vinde mașini electrice în numere foarte mari pe Bătrânul Continent. Asta pentru că acești producători sunt percepuți ca fiind o amenințare pentru constructorii consacrați europeni.

Cu toate acestea, unele țări europene vor să încurajeze producătorii chinezi să înființeze fabrici în Europa. Una dintre aceste țări este Italia. Potrivit informațiilor apărute în presă, guvernul italian ia în considerare să permită producătorilor chinezi să preia o parte din fostele mărci italiene deținute de Stellantis.

Mai precis, planul vizează două mărci istorice: Autobianchi și Innocenti.

Ambele mărci au fost desființate în anii '90, însă erau cunoscute pentru producția de mașini mici de oraș. În cazul lui Autobianchi, cele mai cunoscute modele sunt A112 și Y10, în timp ce Innocenti a produs mașini britanice pentru piața italiană, cum ar fi Mini.

Potrivit informațiilor din presa italiană, Ministerul italian al Industriei ar fi înregistrat deja versiuni ale celor două mărci la oficiul național pentru brevete și mărci. Interesant este faptul că guvernul italian a înregistrat aceste mărci cu grafii diferite față de cele înregistrate de Stellantis.

La finalul anului trecut, Italia a adoptat o nouă lege care ia în vizor mărcile care nu au mai fost active de cel puțin 5 ani. Pe baza acestei legi, care este încă analizată de Curtea de Conturi din această țară, mărcile istorice, odată ce ajung sub controlul guvernului, pot fi oferite unor companii, autohtone sau străine, cu condiția ca acestea să investească în Italia sau să mute producția în Italia.

via Economica

Comentarii (3)

  • Avem si noi cateva marci de dat: Oltcit, Aro...
    4 0
  • Pai si cu taxele aplicate de Europa masinilor chinezesti cum ramane?
    Acum le vindem tot?
    Adica mai bine sa cumpere chinezii Europa pe bucatele decat sa exporte masini electrice ieftine?
    3 9
  • Cătălin
    Prin urmare și așa deci e foarte bine sa faci afaceri profitabile cu chinezii, cu Rusia atâția ani de zile, să îți ții șomajul scăzut, sa prosperi și să nu ai inflație.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru