În ultimii ani, centrele IT și software din Germania, SUA, Africa de Sud, India, Portugalia și China, dezvoltă și operează soluții IT pentru Grupul BMW. De anul acesta va exista un astfel de centru și în România.
Acest hub IT este fructul unui nou joint venture înființat la Cluj Napoca de către Grupul BMW și NTT Data România. Până la finalul anului 2024, aici vor fi angajați aproximativ 250 de dezvoltatori software. Numărul lor va ajunge la câteva mii până în 2027.
Grupul BMW și NTT Data colaborează pentru diferite proiecte de peste 30 de ani.
Reprezentanții producătorului german de automobile au transmis că noua locație din România are scopul de a sprijini BMW Group IT în Europa și de a dezvolta proiecte și inovații IT pentru producție, dezvoltare, resurse umane, vânzări și servicii financiare BMW.
via BMW
Amice, dacă vrei creștere economica și dezvoltare înseamnă că mulți oameni vor dori sa trăiască și sa lucreze într-un loc cu resurse locative limitate. Deci preturile cresc. Asta înveți la economie în clasa a 9-a.
Ca să nu mai spun ca 99% din cei care se plâng de chirii nu sunt de fel din Cluj ci veniți după salariile mai mari de acolo. Ei înșiși trag în sus prețul prin simplul fapt ca face parte din cerere.
De mașini nu te plângi ca sunt tot mai scumpe ? Desigur, dar asta nu înseamnă ca nu se mai vând, tot cerere și ofertă e .
dar din pacate in Cluj cel mai greu o duc pensionarii, care chiar daca marea majoritate au locuintele lor proprii sunt indoiti de preturile mari la orice. un pensionar nu se mai poate recalifica la 70 ani, nu mai are nici energie sa lucreze si nici nu poate obtine alte surse de venit. astfel ca nu poate tine piept preturilor mari saltate de cei (da, multi IT-sti) cu venituri mari.
suna cinic ce o sa zic, dar pentru binele tuturor, multi pensionari ar trebui sa paraseasca orasul si sa se relocheze in suburbii, unde preturile la orice sunt mai mici, eliberand (prin vanzare/valorificare) si o multime de locuinte care ar mai reduce presiunea preturilor la imobiliare, singura conditie este ca acolo in suburbii sa gaseasca infrastructura necesara grupei de varsta specifice.
Sportul imobiliar i-a lecuit pe bucureșteni, la cluj însă sunt un pic mai lenți la tătăcuță și mai e și cerculețul foarte bine elaborat de megadezvoltatori excusiviști. Când piața crește (nr. tranzacții), totul e legat de cerere și ofertă. Acum nu se mai tranzacționează nimic, deci prețurile continuă să crească pe baza cererii și ofertei, până într-o zi de dimineață... -90%. :))))))))))
"Când piața crește (nr. tranzacții), totul e legat de cerere și ofertă. Acum nu se mai tranzacționează nimic, deci prețurile continuă să crească pe baza cererii și ofertei"
E bine ca înțelegi tu salata de cuvinte, ca ești mai iute la minte.
Dar hai sa încerc și eu, care sunt mai lent.
Când piața creste e pe baza de cerere și oferta. Ok...și când scade e pe baza de... A, stai, ca ne explici tot tu.
Acum nu se mai tranzacționează nimic (pe bune?) - deci tot pe baza de cerere și oferta.
Am nimerit?
Statistic, tranzacțiile au căzut cu 50%, piața duce lipsă de guguștiuci, de creditare, deci piața e moartă, cererea nu se mai întâlnește cu oferta. În afară de câțiva papagali mononeuronați care se protejează de inflație, sau care dau lovitură dup lovitură în propriile portofolii, piața e moartă.
Mă repet, asta spusesem deja, se putea citi printre rânduri, cu un neuron pereche ai fi desprins și singur mesajul. :))))))