GM: producție oprită la două fabrici importante din cauza uraganului Helene

de Silvian Irimia
Duminica, 06.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uraganul Helene a făcut ravagii în Statele Unite ale Americii. Din cauza uraganului, General Motors a oprit momentan producția de mașini la două fabrici.

General Motors a oprit temporar producția de mașini la două fabrici din Statele Unite, care asamblează modele pick-up și SUV-uri de mari dimensiuni. Acest lucru s-a întâmplat din cauza impactului asupra furnizorilor ca urmare a uraganului Helene.

Producătorul auto a anulat turele de joi și vineri la o fabrică din Flint, Michigan, care produce camioanele sale heavy-duty, precum și la Arlington Assembly în Texas, unde se produc SUV-uri de mari dimensiuni precum Chevrolet Tahoe, Cadillac Escalade și GMC Yukon.

O purtătoare de cuvânt a GM a refuzat să speculeze când se așteaptă reluarea producției la aceste fabrici, până vineri dimineață. Totuși, se pare că producția se va relua luni.

Uraganul Helene a lovit Florida la sfârșitul săptămânii trecute și a afectat grav sud-estul Statelor Unite și părți din vestul Carolinei de Nord. Cel puțin 215 persoane au murit și sute sunt încă dispărute. GM a refuzat să dezvăluie ce furnizori sunt afectați sau unde sunt aceștia localizați.

Jeffrey Morrison, vicepreședinte GM responsabil cu achizițiile globale și lanțul de aprovizionare, a declarat joi că uraganul și greva lucrătorilor portuari au fost evenimente perturbatoare pentru producătorul auto.

Greva s-a încheiat joi seară, iar lucrătorii din port s-au întors la muncă vineri.

Morrison a spus că, de când GM s-a confruntat cu întreruperi în timpul pandemiei, producătorul auto a analizat mai în detaliu lanțurile sale de aprovizionare pentru a urmări mai bine piesele și problemele potențiale. Acesta a mai adăugat că producătorul auto încearcă să ajute acești furnizori cât mai mult posibil atunci când apar întreruperi în producție.

via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru