Germania încearcă să convingă Comisia Europeană să reducă tarifele impuse mașinilor electrice din China

de Tiberiu Safta
Marti, 18.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul Germaniei va încerca să convingă Comisia Europeană să reducă din noile taxe de import impuse mașinilor electrice produse în China. Tarifele ar putea fi mai blânde în urma acestor negocieri.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a anunțat că va introduce noi taxe de import pentru mașinile electrice produse în China. Această măsură este menită să dezavantajeze producătorii chinezi pe această piață prin ridicarea prețurilor modelelor. Unele modele produse în țara asiatică sunt supuse tarifului maxim de 38.1%.

Acum, potrivit publicației Bloomberg, mai multe discuții confidențiale între oficialii guvernului german, reprezentanți ai Uniunii Europene și din China au avut loc. În esență, Germania, care nu este mulțumită de noile taxe impuse mașinilor electrice venite din China, va încerca să convingă Comisia Europeană să reducă aceste taxe.

Germania consideră că noile taxe vor afecta puternic piața sa de mașini. De cealaltă parte, guvernul chinez a precizat că, dacă noile taxe vor intra în vigoare, atunci va aplica o taxă de 25% mașinilor cu motoare mari importate în China.

Robert Habeck, ministrul german al economiei, spune despre această situație că este o ocazie de a evita astfel de taxe suplimentare din partea chinezilor.

El va merge în China pentru a discuta cu oficialii de acolo cu privire la acest subiect. La final, Habeck a mai spus că orice decizie asupra implementării unor astfel de tarife ar trebui să fie luate de politicieni, nu să fie impuse automat.

via Carscoops

Comentarii (4)

  • Banditos
    V.O.M.A
    5 3
  • oricine
    Toate taxele sunt puse (de la romani încoace) ca să susțină în esență suprastructuri de putere (adică o mafie legală care se îmbuibă fără limite). De ce dacă cumperi o mașină și plătești TVA (deci ai plătit o taxă către stat) vine la plată și un impozit an de an. Doar pentru că ești propietar ? Iar nemții se tem că oblicii or să mărească prețurile la piesele și tablele chinezești cu care sunt împănate până la refuz mașinile nemțești. Că altfel nu văd logica ca să se plângă.
    8 0
  • La fel cum s-a descoperit mita data pentru campionatul de fotbal din Quatar, sa nu ne miram daca astfel de atentii sunt acordate europenilor. E prea dubios sa iti distrugi singur o intreaga industrie auto cu traditie doar ca sa fi eco/electric/chinezesc.
    1 0
  • George Simion
    adica ei au venit cel mai probabil cu ideea si acum fac pe politistul bun?
    dar taxa la piesele din china nu vor?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru