Fotbalul ascultat la radio este periculos pentru soferi
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Soferii care asculta un meci de fotbal important in timp ce sunt la volan ar putea sa produca accidente serioase pe fondul neatentiei. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Universitatea din Leicester si de o companie de asigurari. Testele au fost facute cu ajutorul unui simulator de condus, in care candidatii au fost pusi sa conduca in timp ce ascultau un meci din Champions League.
Studiul a fost realizat deoarece statisticile companiei britanice de asigurari au dovedit ca peste doua milioane de soferi au facut sau erau cat pe ce sa faca un accident in timp ce ascultau o transmisiune sportiva la radio. Potrivit studiului, comportamentul microbistilor in timp ce asculta un meci de fotbal este diferit de cel al unul ascultator obisnuit. Microbistii au tendinta sa conduca diferit in functie de evolutia meciului pe care il asculta si sa nu mai fie atenti la indicatoarele rutiere si la ceilalti participanti la trafic.
Implicatiile acestui studiu sunt ingrijoratoare deoarece britanicii au aflat ca un sofer tipic asculta un meci de fotbal la radio de trei ori pe luna, iar doua milioane de soferi asculta in fiecare zi o transmisiune sportiva. Popularitatea meciurilor de fotbal ascultate la volan ridica astfel un risc mare asupra populatiei, atat in Marea Britanie, cat si in intreaga lume.
Se pare ca soferii au tendinta sa conduca in ritmul meciului pe care il asculta.
In timpul testului, un suporter pasionat al echipei Newcastle a marit viteza cu 15 km/h si a depasit cateva vehicule in timp ce asculta desfasurarea meciului echipei sale favorite. Cercetatorii au dorit sa afle daca soferii ar lua mainile de pe volan in cazul in care echipa favorita da gol, 15% dintre cei care au raspuns la acest sondaj lasand volanul la voia intamplarii daca un jucator al echipei favorite marcheaza.Via | Newspress
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Siguranta
-
Euro NCAP a efectuat ultima serie de teste din acest an. Nu mai puțin de 14 mașini noi au fost testate, printre care Audi A5, Porsche Macan Electric, Mini Countryman, Hyundai Santa Fe și Renault 5 E-Tech. (04.12)
-
TMD Friction, unul dintre cei mai mari producători de sisteme de frânare din lume, a publicat primul său raport ESG sau, cu alte cuvinte Environmental, Social and Governance. (26.11)
-
Euro NCAP a publicat rezultate noi după cea mai recentă serie de teste de siguranță. Au fost testate 5 mașini noi, printre care și Ford Tourneo Courier, produs la Craiova. Monovolumul a obținut doar 3 stele. (14.11)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- STUDIU: Doar 1% din proprietarii de mașini electrice ar reveni la termice
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- BMW: Toate modelele diesel, produse în Germania, alimentate inițial cu ulei vegetal hidrotratat
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
Comentarii (0)