Fostul șef de design BMW, cel care a desenat Seria 7 E65, consultant la Xiaomi

de Alexandru Monenciu
Luni, 08.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Celebrul designer Chris Bangle, cel care a desenat, printre altele, BMW Seria 7 E65, este acum consultant de design în cadrul Xiaomi. Anunțul a fost făcut chiar de președintele mărcii chineze.

Chris Bangle este un nume cu greutate în industria auto. După ce a lucrat pentru Opel și Fiat, în anii '80, Bangle a devenit șeful de design al nemților de la BMW în 1992.

De numele său se leagă multe dintre modelele producătorului din Munchen, inclusiv Seria 7 E65, Seria 6 Coupe E63 și Seria 5 E60. De fapt, Seria 7 E65 este, chiar și în ziua de azi, unul dintre cele mai contestate modele BMW din punct de vedere al design-ului.

Chris Bangle a părăsit BMW în 2009, iar acum a ajuns la un alt producător de automobile. De această dată la unul proaspăt intrat în industria auto.

Este vorba despre Xiaomi. Prin intermediul unei postări pe rețeaua de socializare X (fostul Twitter), Lei Jun, președintele Xiaomi, a anunțat că Bangle este noul lor consultant în materie de design.

Nu este singura legătura pe care Xiaomi o are cu BMW. Primul model al chinezilor, sedanul electric SU7, a fost desenat de Li Tianyuan, cel care și-a pus semnătura și pe SUV-ul cu zero emisii BMW iX.

via Lei Jun (X)

Comentarii (9)

  • nu se poate, s - a inversat trendul de migratie dinspre vest ins pre est. Adicatelea s-a dus omul ala sa lucreze in China, sa faca si el un ban cum nu (mai) putea face in Europa. Eu la tradatori de neam d-astia le-as revoca instantaneu cetatenia sau in cazul in care vor sa revina in tara natala, le as aplica un impozit de 99% pe sumele castigate in PRC.
    4 8
  • Banditos
    Eu nu-mi fac griji, e trimis sa-i bage in faliment. E priceput omu'.
    8 4
  • Scrooge
    @Banditos....aici nu ai nimerit o.... in era Bangle BMW a avut cele mai bune vanzari din istorie...asta in ciuda faptului ca a fost atunci cel mai hate-rit designer din lume.
    3 0
  • Ca ne place sau nu, pe vremea lui Bangle BMW a depasit Mercedes la vanzari. Au fost criticate masinile sale, dar cand ma uit la ce deseneaza BMW azi, alea mi se exemple de eleganta.

    Si parca au si imbatranit mai frumos.
    5 0
  • Radeti voi de el, dar actualul serie 7 e practic o continuare a filosofiei 7 E65
    1 0
  • culmea ironiei e ca multi dintre cei care nu si-au permis un E65 la vremea lui si l-au facut cu ou si cu otet pe oriunde l-au prins, plesnesc acum de fericire ca pot prinde unul la mana a 14-a. si chiar nu arata rau nici in prezent, are ceva in design care il mentine relevant, fara sa atinga totusi nivelul de superbitate al lui E38.
    1 1
  • Deci nsrei are 100% dreptate. Insa asta e natura umana: lacomia si lipsa de principii. Foarte putini tin la tara lor si poporul care l-au ajutat sa ajunga unde e. Da cineva mai mult? Mergem acolo, chit ca aia sunt cei mai mari dusmani ai originilor tale.

    Din cauza asta se duc vestul si america de rapa, pentru ca oamenii nu mai au niciun pic de demnitate si niciun principiu in viata. Nu cred ca omul traia de la un salariu la altul si nu isi putea gasi linistit un job in Europa. :)

    Nimic nu e mai gretos decat sa lupti impotriva alor tai cot la cot cu cel mai mare dusman.
    1 2
  • de ce ar trebui sa tin la tara mea hmm? de ce ar trebui sa tin la ceva de fapt? nu inteleg logica asta patriotarda.
    0 0
  • @nsrei
    Noroc că nu ești decât un scârța-scârța pe tastatură nu un mare dictator cum te vezi în oglinda de la budă ca să revoci tu cetățenia oamenilor. Nu uita sî tragi apa peste fecalele pe care le debitezi
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru