Viața poate fi destul de grea și cu multe probleme chiar și pentru cei care au în cont milioane de euro. S-au scris cărți despre viața grea a bogaților lumii, iar acum se inventează depozite care să le facă viața mai ușoară.
Să ne imaginăm dilema unor oameni care apreciază arta, un vin bun sau o mașină exotică? Este garajul meu suficient de sigur pentru a adăposti un Bugatti sau un Ferrari? Am eu o cramă suficient de mare pentru cele 500 de sticle de Petrus abia cumpărate? Sunt suficient de sigure sistemele de siguranță montate în sufrageria în care am agățat un Picasso?
Pentru a dormi liniștiți și a evita astfel de probleme, clienții unor mărci exclusiviste au ocazia de a-și găzdui bunurile într-o adevărată fortăreață, construită în Statele Unite, la Fort Lauderdale. Magazia de lux a fost botezată Robo Vault și este echipată cu tehnologie de ultimă generație: de la plasarea automatizată a supercarurilor de milioane de euro, la asigurarea unei temperaturi controlate de 13 grade pentru vinurile nobile. Iar tablourile lui Picasso sunt ținute departe de cei cu rele intenții de un sistem de securitate care permite acces doar prin amprentă. La toate acestea adăugăm geamuri blindate, seifuri și pază înarmată.
Susan McGregor, președintele RoboVault, susține că cel mai neobișnuit artefact găzduit de fortăreață este un os de dinozaur mongolian. Și tot ea rememorează o întâmplare amuzantă: ”Eram în cramă cu un client care tocmai își adusese colecția de vinuri. Din neatenție a scăpat o sticlă de vin care s-a spart. El a exclamat ”Uite cum s-au dus 8000 de dolari”, iar eu mă grăbeam să aduc niște paie”.
Pentru a putea beneficia de siguranța zidurilor de 50 de centimetri, clienții trebuie să achite o taxă de depozitare, care începe de la 525 de dolari.
via nypost
Adica eu dau banii pe un tablou sa il vad doar la zile mari. Sau pe o masina scumpa sa o conduc din joi in pasti ca e prea departe de casa si imi e greu sa ma duc zilnic sa vad ce mai face masina in garajul lor. Aiurea.....decat asa prefer sa imi tin banii in cont !
Insa peste toate astea, oamenii mor de foame, de sete, de boli prin Africa, Asia, America de Sud si astia ... rusine tata ! Traim intr-o lume nenorocita.
care-i problema cu codul capcha care-mi respinge aproape de fiecare data prima introducere, desi e corecta?