Ford va elimina 1600 de locuri de muncă la uzina din Spania

de Tiberiu Safta
Joi, 13.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că are în plan să elimine 1600 de locuri de muncă la uzina sa din Spania, de la Valencia. Dintre acestea, 600 de locuri de muncă vor fi eliminate permanent.

Constructorul american își va reduce forța de muncă la uzina sa din Spania. Recent, Ford a anunțat sindicatele locale că are în plan să elimine 1600 de locuri de muncă în cadrul uzinei de la Valencia. Dintre acestea, 600 de locuri de muncă vor fi eliminate permanent, în timp ce restul de 1000 de posturi vor fi eliminate doar temporar.

În prezent, la fabrica Ford de la Valencia lucrează 4700 de angajați. Ford a menționat posibilitatea de a reangaja 1000 de persoane pentru a mări capacitatea de producție a uzinei începând din 2027. Acela va fi anul în care va începe producția unui nou model la această fabrică. Noul model va avea un motor hibrid.

Uzina Ford de la Valencia produce doar un singur model în acest moment: Kuga. Pentru viitor, Ford și-a impus obiectivul de a produce 300.000 de mașini pe an la această uzină.

via Automotive News Europe

Comentarii (2)

  • ford focus 2
    A inceput declinul Ford in Europa. Urmatorul pas este sa plece din Europa cum au facut si alte firme americane. Pacat , am avut un si am fost foarte multumit.
    1 6
  • Ford și-a bătut joc de clienții foarte mulțumiți, de asta se duce în cap!
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru