Ford va deschide comenzile pentru noul E-Tourneo Courier în noiembrie. Start de la 21.750 euro în România

de Tiberiu Safta
Marti, 15.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford România a anunțat că va deschide în curând comenzile pentru noul monovolum electric E-Tourneo Courier. Comenzile pentru noul model produs la Craiova vor fi deschise din noiembrie.

Noul Ford E-Tourneo Courier, versiunea electrică a modelului cu același nume, va fi disponibil pentru comandă pe piața noastră începând din noiembrie. Noul model electric urmează să intre în producție la sfârșitul acestui an, în cadrul uzinei Ford Otosan de la Craiova.

Pe piața din România, noul Ford E-Tourneo Courier va fi disponibil cu o singură motorizare la momentul lansării. Monovolumul electric va primi un motor electric de 136 de cai putere și 290 Nm. Bateria cu o capacitate de 43 kWh asigură o autonomie de 288 de kilometri în regim WLTP.

La un încărcător rapid de 100 kW, acumulatorul va putea fi încărcat de la 10% la 80% în 23 de minute. O încărcare de numai 10 minute este suficientă pentru 100 de kilometri de autonomie. Alternativ, bateria va putea fi încărcată la un încărcător AC de 11 kW în mai puțin de 5.5 ore.

Noul Ford E-Tourneo Courier oferă un portbagaj cu o capacitate de 1188 de litri cu scaunele în poziție normală. Spațiul poate fi mărit până la 2162 de litri.

Mai mult, modelul vine și cu un portbagaj frontal, cu o capacitate de 44 de litri. Sarcina maximă de tractare a noului Ford E-Tourneo Courier este de 750 de kilograme.

Ca dotări, noul model primește un instrumentar digital de 12 inch și un ecran central tot de 12 inch cu sistemul de operare SYNC 4. Monovolumul electric este disponibil în 3 linii de echipare: Trend, Titanium și Active. Toate echipările primesc în standard climă automată. Versiunile Titanium și Active mai primesc în standard și un încărcător wireless pentru telefon.

Lista de sisteme de asistență cuprinde: păstrarea benzii, asistent pre-coliziune cu detectarea pietonilor și bicicliștilor, asistent inteligent pentru viteză, recunoaștere semne rutiere, faruri cu fază lungă automată, senzori de parcare față și spate și o cameră video de marșarier, printre altele.

În România, noul Ford E-Tourneo Courier va avea un preț de lansare de 21.750 de euro fără TVA.

via Ford

Comentarii (1)

  • click bait
    trebuie sa ajungi la ultima fraza ca sa elucidezi adevarul. 21.750 de euro fără TVA e total diferit de ceea ce scrie in titlu. chiar mi se parea dubios de bun pretul. oricum bateria e cam mica, se preteaza doar pentru urban si limitrof, nu e de atacat drumuri lungi cu ea, desi ofera spatiu bun si sarcina utila apreciabila. banuiesc ca la pretul asta nu are nici pompa de caldura, ceea ce scade si mai mult eficienta. in orice caz, termica sau electrica, e preferabila caricaturii aleia de puma, in care stai inghesuit ca sardeaua si poti cara doar poseta, cea mai penibila masina noua din ultimii multi ani.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru