Ford Puma, cea mai vândută mașină în Marea Britanie, în prima jumătate a lui 2024

de Tiberiu Safta
Vineri, 05.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford Puma, crossover-ul produs la Craiova, a fost cea mai vândută mașină pe piața din Marea Britanie în prima jumătate a lui 2024. Primele poziții sunt ocupate de SUV-uri sau crossovere.

Piața din Marea Britanie a crescut cu 6% în prima jumătate a lui 2024 față de aceeași perioadă a anului trecut. De la începutul anului și până la finalul lui iunie, britanicii au înmatriculat 1.006.763 de mașini noi. Cele mai multe au fost mașinile cu motoare pe benzină, vândute în 554.087 de bucăți. Acestea sunt urmate de mașinile electrice, care s-au vândut în 167.096 de exemplare, potrivit noului raport al Societății de Producători și Comercianți de Automobile din Marea Britanie.

Pe locul 3 sunt mașinile hibride simple, cu 137.838 exemplare vândute, urmate de cele hibride plug-in, cu 81.522 de bucăți vândute. Pe ultimul loc sunt mașinile cu motoare diesel, vândute în 66.220 de exemplare.

În prima jumătate a lui 2024, cea mai bine vândută mașină a fost Ford Puma. Modelul produs la Craiova a fost vândut în 26.374 de exemplare. Acesta este urmat de Kia Sportage, cu 24.139 de exemplare vândute. Podiumul este completat de către Nissan Qashqai, cu 22.881 de exemplare comercializate.

Clasamentul primelor 10 modele vândute în prima jumătate din acest an nu include nicio altă mașină produsă în România. Imediat în afara podiumului este Nissan Juke, vândut în 19.429 de exemplare. Clasamentul este completat până la locul 10 în felul următor: Audi A3 (19.209 mașini), Volkswagen Golf (19.036 de bucăți), BMW Seria 1 (17.587 de exemplare), MG HS (16.730 de automobile), Hyundai Tucson (16.182 de vehicule) și Volkswagen T-Roc (15.667 de exemplare).

via SMMT

Comentarii (22)

  • 66.220? Normal și firesc. Când am zis că viitorul va fi al hibridelor și motoarelor mici, "de motocositoare" - cum zic "specialiștii" lu' pește din Vitan, mi-am luat hate, înjurături și mânuțe roșii de la toți samsarii și șoferii de taxi.
    E, uite că, cel puțin 3-4 din top 10 sunt motoare de 1 litru, iar pe locurile fruntașe la vănzări sunt hibridele și hibridele plug-in.
    Dar ce știu ei englezii? Niște aroganți, înfumurați și ageamii. Să dai tu cu flit la diesel??? Țțțțțț...

    p.s. băieții din Vitan & gara de nord, hai, liber la mânuțe roșii.
    3 15
  • Pe primul loc benzinarele bai ferentari.
    7 5
  • Seriff
    @ds, pai e logic ca masinile ieftine si cu motoare mici sa rupa vanzarile, pentru ca oamenii nu au de ales, tu crezi ca nu si-ar lua 2.0 diesel daca ar exista? Sau macar 1.5 diesel?
    Doar masinile de buget in ziua de azi nu mai au motoare diesel, logic ca oamenii cumpara ce isi permit, nu ce isi doresc.
    Si apropo legat de motorul ala de 1.0 de la Ford, sunt 500 de pagini scrise pe grupul de Facebook doar despre problemele posesorilor, motorul ala este, a fost si va fi o mare mizerie.
    12 5
  • Electrified vehicle uptake continued to grow robustly in June, with plug-in hybrid (PHEV) volumes up 30.0% to reach a 9.3% market share, while hybrid electric vehicles (HEV) rose 27.2% to achieve 14.9% of the market. Both powertrains also outpaced battery electric vehicle growth (BEV), which rose 7.4% but took its highest monthly share this year, accounting for 19.0% of all new vehicle registrations.
    0 6
  • EVs: + 7.4% YOY, 9.2% YTD.
    Market share:
    EVs: 19%
    Diesel: 6%
    0 7
  • @seriff

    Oare ăia 66.220 de cumpărător de diesel unde ore fi găsit? Sau, te pomenești că le-au luat pe sub mână de pe piața neagră?
    Este vorba de trend, dar noi am fost împotriva curentului mai mereu. Cât o fi românul de sărac da' să aibă tdi in parcare.
    0 9
  • @ds
    Exact. Argumentul ca diesel nu se vinde pentru ca nu mai e în oferta nu prea tine. 6% au găsit diesel in oferta. Sigur, oferta nu e foarte variata, dar e evident ca e mult mai probabil ca o mare parte din cei 94% sa NU fi vrut diesel

    Mai e o chestie: britanicilor le place sa fie respectate legile și regulamentele. Detesta trișorii. Diesel-ul a scăzut brusc în preferințele cumpărătorilor spre dieselgate. Lor le pasă ca unii au fraudat testele ca sa emită noxe în aerul pe care îl respiră.
    1 9
  • Britanicilor le place sa respecte regulile bla bla bla, acum sau în toată istoria lor ? Nu de alta, dar la cât au cotropit nu știu dacă a fost conform normelor, Hong Kong-ul l-au returnat chinezilor de abia pe la sfârșitul anilor '90, ca sa nu spuneți ca vorbim de acum 100 de ani .

    " Oferta diesel este, dar nu mai vor clienții ", pai prima dovadă este fix Ford Puma, nu are diesel în ofertă, de fapt aproape toată clasa mică și compactă nu mai are diesel în ofertă, cei 66.000 si-au luat modele mai mari care încă au diesel, în special germane și ceva Land/Range Rover .
    8 1
  • @dan_grc


    Și Audi A3 și Golf și KIA sportage și BMW seria 1 au în ofertă motorizări diesel. Despre ce vorbim aici? Fix asta era problemă cu nu e Puma diesel, hai să fie serioși...
    0 8
  • În UK oferta de variante electrice la anumite clase este peste diesel În acest moment, fix despre asta vorbim, dacă Puma avea și oferta diesel și ieșea tot benzina pe primul loc, atunci vorbeam aceeași limbă, după ce se scot o grămadă de motorizări diesel din oferta, din cauza normelor și taxelor, nu poți sa vii sa spui ca lumea nu mai vrea diesel, logic dacă nu mai poți intra prin Londra, asta au decis politicienii, nu clienții.
    8 0
  • @dan_grc
    Da, Dan. Britanicii nu cumpără diesel pentru ca au cotropit în istoria lor, când altele erau regulile.
    Unde e Ambulanța când ai nevoie de ea....
    1 9
  • @dan_grc

    Și electricele plătesc fix aceeași taxa pentru centrul Londrei, adică 15 lire.
    1 7
  • Mai D cu litera mare ( nu tu @ds), exemplul cu istoria a plecat de la fraza " britanicilor le place sa respecte regulile și sunt cinstiți ", sigur ca da, în general sunt parolisti, evident ca nu are treaba cu dieselul, dar nu vrei sa ne spui cum urcă electricele luna de lună ?
    8 1
  • Rezidenții au 90% reducere la Congestion Charge. ULEZ plătesc inclusiv rezidenții.

    Oricum, discuția e ridicola. Marea Britanie e mult mai mare decât Londra. 67m de locuitori, marea majoritate neavând restricții la diesel.

    Și oricum, chiar dacă asta ar fi cauza, bravo lor, au grijă de sănătatea lor. Nu ca Dan care afumă de zor cu troaca lui diesel.
    1 8
  • Ca sa nu mai zic ca mașinile diesel noi, Euro 6, sunt scutite de taxa ULEZ.
    Deci dacă iei un diesel noi plătești doar Congestion charge, în centru, ca toată lumea, diesel, benzina sau electrică. Și dacă ești rezident ai 90% reducere.

    @dan_grc nu știi ce vorbești, pe bune. Las-o...
    1 7
  • Banditos
    "logic ca masinile ieftine (sic!) si cu motoare mici sa rupa vanzarile, pentru ca ......oamenii nu au de ales"

    nu vede nimeni fractura de logica in textul asta?

    parca masinile cu motoare mici erau prea scumpe pentru ce ofera!?....

    @sherif....baga-ti undeva FB-ul ala. Este irelevant. Despre zecile de mii de posesori de motoare mici care nu isi varsa naduful nu zicem nimic? Argumenteaza-mi logic(sic!) dece in pofida celor 500 de pagini de FB (auzi sursa de informatie) motoarele de 1L se vand in draci? sa nu-mi vii cu o explicatie ca cea de mai sus.

    P.S. Dupa OLX informatia vine de pe FB unde concentratia de idioti si analfabeti depaseste 100%.
    P.P.S. sunt peste 1000 de pagini pe grupul de FB care spun ca pamantul e plat
    P.P.P.S. sunt peste 3000 de pagini pe grupul de pe FB care spun ca Africa e centrul civilizatiei.
    9 9
  • "inoperabil"
    PPPPS. Dar este numai unul (și anume pe L14) care ne asigură că "NSU = Audi" și care ne amintește de "ultima decadă a anilor '80".
    1 7
  • Vânzările Tesla ianuarie-iulie din Germania au scăzut cu peste 40%, asta pe fondul creșterii vânzărilor de mașini noi. :))))))))))))))
    Vânzările de electrice au scăzut cu 16%.
    Manipulatorii au o misiune... imposibilă. :))))))))))))
    3 0
  • După ce s-au prăbușit vânzările de electrice urmează taxarea electricelor fabricate în China, inclusiv... Tesla.
    În 2035 se vor vinde numai covrigi electrici! :)))))))))))))
    3 0
  • De remarcat ca bolnavul cu voturile a reușit doar câte 5.
    2 1
  • Banditos
    E un frustrat, ce vrei? Daca nu injura, ii taxeaza pe cei cu care a avut la un monent dat un conflict.
    4 1
  • Seriff
    @Banditos, esti prea batut in cap sa intelegi, ce masini diesel gasesti in ziua de azi sub 20.000 euro sau pe acolo? Ford Puma este o masina ieftina, de-aia se vinde, nu ca e vreo nava spatiala, ca nu e, e o Fiesta inaltata, cine si-a luat diesel a scos bani mai multi din buzunar pentru ca masinile de buget nu mai au motoare diesel, dar ce sa intelegi tu, ramai la dat cu parerea din statia de autobuz.
    Legat de 1.0 ecoboost, a fost un dezastru mai ales cand a avut distribtutia in ulei, daca ai auzit de asa ceva, vai de capul tau.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru