Ford: o treime din producția lui Puma, vândută în Marea Britanie

de Tiberiu Safta
Miercuri, 21.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O treime din producția lui Ford Puma de la Craiova este vândută pe piața din Marea Britanie, potrivit unor noi date. Crossover-ul subcompact produs în țara noastră rămâne cea mai vândută mașină după ultimele 7 luni în Marea Britanie.

Pe piața din Marea Britanie, Ford Puma a fost vândut în 29.792 de exemplare în perioada ianuarie – iulie. Asta face ca crossover-ul subcompact produs la Craiova să fie cea mai vândută mașină în Marea Britanie până acum. Mai mult, în luna iulie, Ford Puma a fost vândut în 3418 exemplare pe această piață, fiind depășit doar de Kia Sportage, cu 3999 de exemplare și de Nissan Qashqai, cu 3633 de unități vândute.

Potrivit unei analize realizate de publicația Profit, mai mult de o treime din producția de la Craiova a lui Ford Puma este vândută în Marea Britanie. De la începutul lui 2024 până la finalul lunii iulie au fost construite circa 100.000 de exemplare ale lui Puma. Mai mult, crossover-ul acoperă aproximativ 70% din producția totală a uzinei Ford Otosan de la Craiova. Celelalte modele produse aici, în speță Tourneo Courier și Transit Courier, au fost fabricate în 48.000 de unități până acum.

Revenind pe piața din Marea Britanie, al doilea cel mai vândut model după Puma în ultimele 7 luni a fost Kia Sportage, cu 28.138 de exemplare vândute.

Podiumul este completat de un alt SUV, mai exact de Nissan Qashqai, care s-a vândut în 26.514 bucăți. Abia pe locul 4 avem primul model care nu este un SUV, fiind vorba de Volkswagen Golf.

CREȘTERE ȘI PENTRU Dacia ÎN MAREA BRITANIE

Alături de Ford, Dacia se bucură și aceasta de o creștere pe piața britanică. În luna iulie, marca de la Mioveni a vândut circa 2100 de exemplare, ceea ce înseamnă o creștere de 34% față de iulie 2023. Din ianuarie până în iulie, Dacia a vândut 18.262 de mașini în Marea Britanie, mai multe cu 7.5% față de același interval de anul trecut. Cel mai vândut model pe această piață este Sandero.

via Profit

Comentarii (6)

  • Confirm ca e plin de Puma pe strazi. Dar încă e plin și de Fiesta, o mașină care s-a vândut ca pâinea caldă aici.
    7 15
  • banditos
    Englejii nu vor sa priceapa si pace!

    Pume cu motoare de 1Litru. Degeaba le spui ca e drujbe, ca e proaste, ca consuma mult, ca e pentru femei....

    Pfff!
    5 16
  • @banditos

    ...bașca ca nu e diesel...
    3 11
  • banditos
    @ds

    Am uitat ce era (cel) mai important!
    4 11
  • Eu credeam că în UK nu sunt pakistanezi săraci și ignoranți.
    Sandero Maroc și Puma Otosan Cetatea Banilor sunt mașini de ultimii săraki, prezenți, iată, chiar și în UK.
    P.S. nu cred că a existat Ford nerechemat în ultimii 20 de ani. Mai subțiați puțin textele despre fiabilitate, adică știm că sunteți ultimii proști.
    2 3
  • George Simion
    eu nu-mi dau seama momentan, probabil fiind atat de urata pu..ma, creierul meu ii da blind.

    pacat ca tot mai multe masini se crosscacateaza..
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru