Ford nu va mai lansa un SUV electric cu 3 rânduri de scaune

de Tiberiu Safta
Joi, 22.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a confirmat că a anulat oficial planurile de a lansa un viitor SUV electric de serie cu 3 rânduri de scaune. Ovalul Albastru se va concentra mai mult pe modele cu motoare hibride.

Constructorul american avea în plan să lanseze un nou SUV electric cu 3 rânduri de scaune în viitorul apropiat. Inițial, acesta trebuia să apară în 2025, însă lansarea sa a fost amânată până în 2027. Cu toate acestea, Ford a confirmat în urmă cu puțin timp că nu va mai lansa un asemenea model și a anulat, astfel, planurile de a produce acest SUV electric.

Motivul pentru care Ford a decis să pună capăt lansării acestui model este din cauza încetinirii vânzărilor de mașini electrice din acest an. Din această cauză, Ford se va concentra mai mult asupra unor noi modele cu motoare hibride. Există acum planuri pentru un viitor SUV, tot cu 3 rânduri de scaune, dar care va fi hibrid în loc de electric.

Ford a mai precizat că un alt motiv pentru care planurile pentru un SUV electric cu 3 rânduri de scaune au fost anulate sunt reprezentate de costurile mai mari ale materialelor și materiilor prime necesare pentru producția de baterii. Mai mult, Ford este pus sub presiune să vândă mai multe modele cu prețuri accesibile din această cauză.

Drept urmare, Ford a decis să taie din investițiile sale asupra modelelor electrice cu 10%.

via InsideEVs

Comentarii (2)

  • Andrei
    Pacat, pe termen lung ne gândim dacă da înlocuim MPV-ul familiei cu ceva similar, electric.
    4 0
  • Ai suficiente opțiuni… nu cred ca te bazai pe Ford ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru