Ford Mustang rechemat în service: risc de incendiu din cauza lichidului de ambreiaj

de Alexandru Monenciu
Vineri, 07.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de automobile recheamă în service noul Mustang. Conducta de presiune a ambreiajului ar putea să se topească, iar din cauza scurgerii de lichid există riscul de incendiu.

La finalul lunii aprilie, Ford a primit două sesizări despre incendii care au izbucnit sub capota celui mai nou Mustang, echipat cu transmisie manuală. După o inspecție amănunțită, americanii au descoperit cauza.

Se pare că totul a pornit de la o piuliță lipsă, sau instalată necorespunzător, care fixează conducta de presiune. Dacă această conductă intră în contact cu elementele calde ale sistemului de evacuare, lichidul de ambreiaj ar putea să se scurgă și, astfel, există riscul unui incendiu.

Potrivit mărcii americane, ar fi afectate 8.161 de exemplare Mustang echipate cu transmisie manuală. Din fericire, nu au fost înregistrate accidente din această cauză.

Totodată, până la riscul de incendiu, șoferii ar putea experimenta schimbări greoaie ale treptelor.

Proprietarii mașinilor afectate vor fi informați la mijlocul lunii iunie. Problema va fi remediată în reprezentanțele Ford, pe cheltuiala producătorului, desigur.

via Motor1

Comentarii (2)

  • spaclu lu manole
    Asta e o stire pe langa care corul diesel o sa treaca uitandu-se in partea cealalta. Daca era ceva de baterii care erau la risc sa ia foc, luau foc ei inatintea lor. Asa, daca e termica, e cool.
    Mustang e o masina frumoasa si reusita, dar care are si ea bubele ei, ca oricare alta. Razgaiatii planetei insa, au ochi de vultur miop cand e vorba de putoricile diesel.
    Orice lucru pe lumea asta facut de mana omului este imperfect, se strica si trebuie intretinut pentru a fi folosit corect pe termen lung. Doar Sfanta Treime este perfecta. In rest, toti pana la unul avem metehne, mai mici sau mai mari. Iar o masina facuta pentru productia de masa, se va defecta, indiferent de cine sau pe ce continent a fost produsa.
    3 3
  • Jian de la Calafat
    Nimic special, bolile copilăriei pentru majoritatea mașinilor.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru