Ford F-150 Lightning: versiunea electrică a camionetei, transformată special pentru Pikes Peak

de Tiberiu Safta
Luni, 03.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a publicat primele imagini oficiale cu noul F-150 Lightning SuperTruck EV. Aceasta este o mașină creată special pentru urcarea de la Pikes Peak și primește un pachet aerodinamic foarte agresiv.

Înaintea întrecerii de urcare de la Pikes Peak, Ford a dezvăluit primele imagini cu noul F-150 Lightning SuperTruck EV, o mașină creată specială pentru această cursă. Noul model de concurs este aproape de nerecunoscut față de versiunea de serie a camionetei electrice datorită unui pachet aerodinamic extrem de agresiv, tipic unei mașini pregătite pentru o astfel de întrecere la altitudini mari.

Astfel, noul model primește un spoiler frontal de dimensiuni foarte mari, precum și prize de aer aerodinamice montate în locul farurilor. De asemenea, modelul de concurs primește și un eleron foarte înalt, cu un design inspirat de monoposturile de Formula 1, precum și un difuzor masiv în partea din spate. Cu acest pachet aerodinamic, modelul de concurs generează o forță de apăsare de peste 2720 de kilograme la viteze de peste 240 de km/h.

Ford nu a dezvăluit niciun detaliu despre propulsorul noului model de concurs. Ediția din acest an a întrecerii de la Pikes Peak va avea loc în 23 iunie.

Noua camionetă electrică de concurs a mărcii americane va fi pilotată de Romain Dumas, deținătorul recordului al acestei curse.

via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru