Ford dezvăluie data lansării unui viitor crossover electric: ar putea fi botezat Capri

de Tiberiu Safta
Luni, 10.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a conformat oficial data lansării unui nou crossover electric pentru piața europeană. Noul model va fi bazat pe o platformă Volkswagen și ar putea fi numit Capri.

Constructorul american se pregătește să lanseze o nouă mașină electrică pentru piața europeană. Din primele informații, noul model va fi un crossover sport care va fi bazat pe platforma MEB, dezvoltată de Grupul Volkswagen. De asemenea, noul model va fi construit în Germania, la uzina de la Köln. Tot acolo este produs și noul Ford Explorer electric, care a intrat recent în producție.

Cu privire la numele noului model, mai multe publicații precizează că acesta va fi botezat Capri. Ford nu a confirmat deocamdată numele noului model. Dacă informațiile se adeveresc, atunci numele Capri va renaște pentru prima dată după 38 de ani.

Acesta a fost numele unui coupe clasic, produs între 1968 și 1986. De-a lungul celor 18 ani de producție, Ford Capri a fost vândut în 1.8 milioane de exemplare.

Lansarea noului model electric va avea loc în 10 iulie.

via Automotive News Europe

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru