Ford câștigă Pikes Peak cu electricul F-150 Lightning SuperTruck

de Alexandru Monenciu
Marti, 25.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii de la Ford au câștigat legendara urcare de la Pikes Peak cu electricul F-150 Lightning SuperTruck. La volan s-a aflat nimeni altul decât Romain Dumas.

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat a avut loc a 102-a ediție a celebrei urcări de la Pikes Peak.

Pentru această ocazie, americanii de la Ford au dezvoltat prototipul electric F-150 Lightning SuperTruck care oferă peste 1.600 de cai putere. La volan s-a aflat francezul Romain Dumas, veteran al cursei de la Pikes Peak și de două ori câștigător la Le Mans.

În ciuda unor probleme tehnice, din cauza cărora a pierdut aproximativ 26 de secunde, Dumas și Ford F-150 Lightning SuperTruck au fost cei mai rapizi la Pikes Peak, trecând linia de sosire în 8 minute și 53 de secunde.

În urmă cu câteva zile, electrica de la Ford a stabilit un nou record de calificare în clasa Open, cu un rezultat de 3 minute și 32.831 secunde. Cu aproape 7 secunde mai rapid decât vechiul record stabilit în 2023 de Ford Performance SuperVan.

După această performanță, Romain Dumas are acum 5 victorii la Pikes Peak

via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru