Ford Bronco Stroppe Edition: tribut pentru modelul care a câștigat Baja 1000

de Silvian Irimia
Miercuri, 16.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul american a introdus o ediție specială cu tematică retro, numită Bronco Stroppe. Acest model este un tribut pentru modelul Bronco care a câștigat cursa Baja 1000, acum mai bine de 50 de ani.

La scurt timp după lansarea unei ediții speciale retro, „Free Wheeling”, Ford a dezvăluit o nouă ediție specială pentru Bronco, inspirată din istorie. Ediția specială se numește Bronco Stroppe, denumită astfel după Bill Stroppe. Acesta este omul care a construit modelele Bronco Baja în anii 1960 și 1970.

Modelul ocupă locul lui Bronco Wildtrak pentru 2025, ceea ce înseamnă că vine standard cu pachetul Sasquatch. Deoarece este un model Baja, acest model include suspensia HOSS cu gardă la sol ridicată, anvelope de 35 de inch speciale de off-road și jante negre de 17 inch.

De asemenea, are bară stabilizatoare deconectabilă, iar sub capotă se află un motor deja clasic pentru Ford, adică acel V6 EcoBoost pe benzină, de 2.7 litri. Acesta produce 315 cai putere și un cuplu de 557 Nm. Singura variantă de caroserie este cea cu două uși, iar toate modelele Bronco Stroppe Special Edition au o schemă de culori portocaliu-alb cu un acoperiș albastru.

Pe lângă schema de culori, această ediție specială Bronco primește un branding unic atât la interior, cât și la exterior.

Ford adaugă trepte laterale speciale cu șine integrate pentru protecția împotriva stâncilor, iar hayonul este finisat în negru mat. Capota este vopsită și ea în culoarea negru mat.

La interior, Bronco Stroppe primește cusături și alte câteva elemente de culoare roșie. În același timp, în interior există și o plăcuță specială Stroppe Edition. Noua ediție Bronco va fi disponibilă din ianuarie 2025.

via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru