Ford: brevet pentru un serviciu de securitate bazat pe mașină și dronă

de Silvian Irimia
Marti, 22.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Presupun că toți ne dorim să știm că locuințele noastre sunt pe cât de sigure se poate. Prin urmare mereu căutăm cele mai avansate metode de securitate. Iată că Ford are o idee pentru a implica și mașina în acest proces.

Recent, producătorul auto a publicat un brevet care detaliază un sistem de securitate bazat pe vehicul, dar nu se limitează doar la monitorizarea vehiculului. De fapt, este exact opusul, deoarece mașina te monitorizează pe tine. Cum? Prin folosirea unei drone pentru a supraveghea zone dincolo de stradă sau de alee.

Brevetul a fost depus în 2022 și se numește „Sisteme și metode pentru furnizarea unui serviciu de securitate bazat pe vehicul și dronă”. Teoretic, mașina nu este doar o platformă pentru transportul și lansarea dronei, ci mai degrabă centrul de comandă și control pentru toate activitățile de monitorizare.

Zonele de monitorizare sunt stabilite și prioritizate de proprietarul vehiculului. De acolo, sistemele de la bord preiau controlul, folosind o gamă largă de tehnologii. Brevetul menționează totul, de la radar la camere cu infraroșu, detectoare ultrasonice și senzori capacitivi montați pe vehicul.

În teorie, acesta servește ca mașina principală de supraveghere, parcată pe alee sau pe stradă.

Aceasta supraveghează partea din față a casei. Pentru a ajunge la alte zone, poate lansa cel puțin o dronă pentru a monitoriza o zonă prestabilită pe care vehiculul nu o poate vedea. Ford descrie chiar și traseele pe care drona le poate parcurge.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru