Fisker a livrat 1.000 de unităţi Karma
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Fisker a anunţat că a livrat primele 1.000 de unităţi Karma. În urma livrărilor, Fisker a înregistrat venituri de peste 100 de milioane de dolari. Cei de la Fisker au trecut printr-o serie de probleme cu Karma, care variază de la un recall pentru toate unităţile produse vreodată, până la un incendiu în toată regula provocat de un Karma pus la încărcat într-o casă. Constructorul a avut şi probleme financiare de-a lungul timpului, dar compania a anunţat că a obţinut o finanţare privată care îi asigură 174 de milioane de dolari pentru a putea introduce modelul Atlantic în producţie, operaţiune ale căror costuri se ridică la peste un miliard de dolari.
"Suntem încurajaţi de cererea puternică pentru Karma, modelul nostrul electric de lux, cu autonomie extinsă, unic în lumea auto. În timp ce finanţarea proiectelor noastre este în lucru, noi suntem hotărâţi să mergem mai departe şi să dezvoltăm cu un model de volum, Fisker Atlantic.", a declarat Tom LaSorda, CEO-ul Fisker.
Fisker Karma este produs de uzina Valmet din Finlanda, debutul producţiei având loc în martie 2011. Iniţial, cei de la Fisker vroiau să construiască 7.000 de unităţi în 2011, dar creşterea lentă a producţiei conform planurilor interne nu a decurs aşa cum trebuie, fiind livrat un număr mic de unităţi.
Fisker Karma este un hibrid de performanţă care poate fi încărcat de la priză. Încă de la debutul prototipului de la Salonului Auto de la Detroit din 2008, cei de la Fisker au primit 1.000 de comenzi pentru acest model. La doar două săptămâni de la lansarea oficială, care a avut loc la Salonul Auto de la Detroit din 2009, hibridul coupe cu patru uşi al celor de la Fisker a reuşit să strângă in acest timp nu mai putin de 1300 de comenzi ferme.Fisker Karma are două motoare electrice care dezvoltă un total de 408 CP şi 1.300 Nm şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 5.9 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 200 km/h. Pentru a mări autonomia de la 80 la 483 kilometri, Karma beneficiază de un motor 2.0 turbo alimentat cu benzină, care încarcă bateriile după ce modelul rămâne fără energie în acumulatori. Potrivit estimărilor realizate de cei de la Fisker, un şofer care parcurge 64 de kilometri zilinci cu o baterie încărcată la maximum are nevoie de 35 de litri de benzină pe lună.
Mai mult decât atât, respectivul şofer va face plinul o dată la 1.609 kilometri, dacă parcurge acelaşi traseu de 64 de kilometri în fiecare zi, plecând de acasă cu bateria încărcată.Via | Fisker
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din General
-
Producătorul suedez de baterii pentru mașini electrice Northvolt, cel mai mare astfel de producător din Europa, a depus oficial actele pentru intrarea în faliment. Compania va fi restructurată până în primul trimestru al anului viitor. (22.11)
-
Aston Martin Valkyrie a stabilit un nou record pe circuitul de la Silverstone. Hypercar-ul britanic este oficial cel mai rapid model de serie pe acest circuit. (20.11)
-
Hyundai a anunțat oficial că va avea un nou CEO începând din 2025. Noul CEO al constructorului sud-coreean va fi Jose Munoz, actualul șef al filialelor nord-americane ale mărcilor Hyundai și Genesis. (19.11)
- Noul Opel Frontera poate fi comandat în România: start de la 22.400 euro
- Prima imagine cu interiorul noului Hyundai Ioniq 9
- Noul Hyundai Ioniq 9 este aici: cel mai avansat SUV al mărcii are autonomie de 620 km
- Noul Hyundai Elantra N TCR Edition: versiune inspirată de cursele de turisme
- Prețuri noua Skoda Elroq în România: start de la 35.000 euro
...daca eram navetist obligat sa fac zilnic 64Km faceam si io o cerere ferma, asa....
in rest, jos palaria... arata excelent, probabil ca se misca excelent dar prefer un Model S de la Tesla