Final de eră pentru Bugatti Chiron: acesta este ultimul exemplar produs de francezi

de Alexandru Monenciu
Joi, 30.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti Chiron L'Ultime este ultimul dintre cele 500 de exemplare Chiron construite de marca franceză. Mașina aniversară este bazată pe Chiron Super Sport.

În 2016, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, francezii de la Bugatti prezentau lumii întregi modelul Chiron. Succesorul celebrului Veyron venea echipat tot cu un motor W16, dar cu o putere mult mai mare (1.500 CP).

Producția a fost limitată la doar 500 de exemplare, iar în aceste imagini îl avem chiar pe ultimul. Cu alte cuvinte, mașina care încheie era Chiron și, de fapt, era motorului W16 pentru constructorul francez de automobile.

Denumit sugestiv Chiron L'Ultime, acest ultim exemplar Chiron este bazat pe versiunea Super Sport. Dar, așa cum era de așteptat, a trecut înainte pe la specialiștii diviziei Sur Mesure și vine finisat în nuanțele exterioare Albastru French Racing și Albastru Atlantic.

Are embleme speciale, vopsite în albastru, iar pe laterale au fost scrise toate locurile unde Chiron și-a lăsat amprenta. Spre exemplu, Geneva, Chantilly, circuitul Paul Ricard, circuitul Ehra-Lessien, castelul Saint Jean de la Molsheim și Cape Caneveral (unde mai mulți clienți au putut experimenta viteza maximă a mașinii).

Tot la exterior, artizanii Bugatti Sur Mesure au scris de mână numărul 500 în mai multe locuri.

La interior avem o tapițerie din piele în nuanța Albastru Deep cu inserții Albastru Carbon Matt și Albastru French Racing.

Sub capotă regăsima același motor W16 de 8.0 litri care dezvoltă 1.600 de cai putere.

via Bugatti

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru