Final de epocă: Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May nu vor mai face emisiuni TV împreună

de Tiberiu Safta
Luni, 15.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai noi informații din presa britanică, Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May nu vor mai face emisiuni TV împreună. Cei 3 prezentatori ar fi semnat un document care dizolvă compania de producție a emisiunii The Grand Tour.

După 22 de ani de aventură, cu mașini noi, vechi, ieftine sau de lux în aproape toată lumea și de momente amuzante nenumărate, parteneriatul de televiziune dintre Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May a ajuns la final. Cu alte cuvinte, cei 3 prezentatori celebri nu vor mai face emisiuni noi împreună.

Foștii prezentatori Top Gear și actualii prezentatori ai emisiunii The Grand Tour ar fi aprobat dizolvarea companiei de producție W Chump and Sons, cea din spatele producției emisiunii The Grand Tour. Compania a fost fondată de cei trei prezentatori, alături de Andy Wilman, după plecarea lor de la Top Gear în 2015. Wilman a fost directorul executiv al emisiunii de la BBC între 2002 și 2015 și al emisiunii The Grand Tour din 2016 până în prezent.

Ca parte a procesului de dizolvare a companiei de producție, Clarkson, Hammond și May au cerut solvabilitate și au angajat un lichidator pentru a desființa definitiv compania.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May au prezentat emisiunea Top Gear între 2002 și 2015.

În cazul lui James May, acesta a devenit prezentator abia în cel de-al doilea sezon al emisiunii. La începutul lui 2015, Clarkson a fost dat afară de la BBC după ce a avut o altercație cu unul dintre producătorii emisiunii. Hammond și May au părăsit și ei emisiunea, iar un an mai târziu, cei trei au revenit la Amazon Prime, cu emisiunea The Grand Tour.

Aceasta din urmă va ajunge la final. Cei trei prezentatori au încheiat, încă de anul trecut, filmările pentru ultimul episod al emisiunii, care va fi o aventură în Zimbabwe. Ultimul episod The Grand Tour va avea premiera până la finalul acestui an. Între timp, cei 3 prezentatori au început deja să se concentreze pe emisiuni noi, individuale. Una dintre acestea este și Ferma lui Clarkson, care a început în 2021.

via The Independent

Comentarii (27)

  • Clarkson este genul de prezentator care poate face orice subiect interesant, l-am vazut de-a lungul timpului vorbind despre istorie, mancare, masini si acum despre agricultura.

    Este si un scriitor excelent, rubricile sale din Sunday Times m-au facut sa rad cu lacrimi de multe ori, omul este un entertainer extraordinar. Orice va face in continuare va avea succes.
    11 3
  • @DanG - complet de acord. I-am cumparat mai multe carti, de fapt o colectie ale cronicilor sale din Sunday Times si The Sun.
    Clarkson are un fel de a scrie fantastic! Daca vi se par amuzante comentariile din timpul filmarilor, sa ii cititi cronicile - sunt dementiale.
    Iar cu ultimul show, Clarkson's Farm, a dat lovitura. Cine s-ar fi gandit ca un petrolhead neindemanatic va ajunge sa faca agricultura, sa manevreze utilaje care la cea mai mica greseala pot sa te omoare. Mi se pare una dintre cele mai realiste prezentari a dificultatilor din viata fermierilor, bineinteles presarat cu mult umor.
    10 3
  • Clarkson e genul care poate abera amuzant despre orice subiect dar nimeni cu un dram de minte nu îl ia în serios.

    Cât despre articolele din Sunday Times... erau locul în care aruncă cu rahat în diverse persoane. La propriu.

    Succesul lui nu e doar ca e foarte amuzant dar și că și-a format un cult de ignoranți care îl idolatrizează. Perfect pentru secolul asta.
    5 11
  • Clarkson e cel mai bun jurnalist auto din istorie. Nimeni niciodata nu a fost mai bun si nimeni n-o sa fie mai bun decat el. Si totul se reduce la asocierile pe care le face si umorul care rezulta din asta. Pur si simplu genial. Si ca orice om destept nu are cum sa nu fie si controversat, nu are cum sa fie un tip cuminte. Emisiunea oricum era trasa de par, am ras si eu bine dar mi se pare ca e prea mult deja. Daca era dupa mine trebuia s-o opreasca deja demult. Dar e parerea mea.

    Faptul ca are succes cu ferma Diddly Squat arata inca o data ca unii au succes in tot ce fac si altii in nimic. Pentru ca, nu-i asa?, nu suntem la fel. :)
    4 6
  • @14:45 - succesul si valoarea sunt apreciate doar de cei care stiu ce inseamna asta, care au gandire critica, nu sunt aplaudaci si foci neganditoare. Ca sa poti aprecia ceva genial trebuie sa ai ceea ce se numeste bun-simt, o evaluare corecta a realitatii, capacitatea de comparatie corecta si cinstita. Si e greu sa recunosti ca sunt unii buni, foarte buni, mai buni decat tu poti visa sa fii vreodata. Mult mai usor sa incerci sa cobori o valoare la nivelul tau. :)
    3 5
  • @cocalar hAUR
    Haoleus mâncaț-aș succesurile tale închipuite :))

    Oamenii de succes nu au timp de Clarkson. El e pentru puțopalmiști care visează la succes.
    6 5
  • Vaisteauata
    Matei,
    Daca Clarkson are " un cult" de ignoranti, printre care tu nu te numeri, asta inseamna ca esti un incult ce se crede priceput
    6 5
  • @PMC
    Ai valoare, să moară dușmanii tăi, gherțoiule.
    3 5
  • @vai steaua ta de analfabet
    Cult are înțelesul ăla când e adjectiv. Atunci când e substantiv, are alt înțeles. Uite ce zice DEX:

    cult, culte
    substantiv neutru

    2. Sentiment exagerat de admirație, de respect, de venerație, de adorație față de cineva sau de ceva.
    2.1. Cultul personalității = atitudine sistematică de admirație (exagerată) provocată și controlată cu privire la un conducător (sau la o personalitate), considerat ca înzestrat cu calități deosebite de ordin intelectual, afectiv, organizatoric etc.

    Din popularul serial "Dacă tăceai filosof rămâneai".
    5 4
  • Cui îi place se uită/urmărește cui nu, nu se uită, nu-i bai. Cred omul n-a făcut umbră degeaba și ce a realizat (după unii mulți, după Matei nimic), rămâne realizat. Îl urmăream cu plăcere… este regretabil faptul că se pierde tot mai mult din ceea ce jurnalismul a fost. Avem acces la de toate, dar știm tot mai puțin.
    Cred că “peisajul” automobilistic va fi mai arid fără el, dădea culoare și provoca emoții. Asta este, totul se transformă…
    PS cred ca omul s-a simțit bine chiar foarte bine făcând ce a făcut… ceea ce ar cam trebui să facem toți. ;)
    5 2
  • Dutz, din partea ta nu ma miră ca vezi lumea în alb și negru. Sau mai bine zis alb și foci. Ai dat dovada de limitări intelectuale de nenumărate ori.

    Eu nu am zis nicăieri ca nu a realizat nimic ci din contra, ca e amuzant. Îmi place și mie, am colecție de episoade Top Gear și Grand Tour. Consider însă că e amuzant în cadrul trioului, singur mai puțin. E o chimie extraordinara între ei și se completează perfect.

    Dar nu sunt genul care face cultul (substantiv, nu adjectiv, pentru 'telectualu' de mai sus) personalității. Asta e pentru limitații care văd lumea în alb și negru.
    1 5
  • Văd foarte bine, merci… și văd foci doar atunci când cei ca tine insistă să fie, din nou nu ai dezamăgit ;)… dar stai liniștit, tu, doar tu ai dreptate profesore!!!
    3 1
  • Thanks eveyone for your kind words. Of course, not Matei and the losers who agree with him.
    5 1
  • @Matei:
    "Cât despre articolele din Sunday Times... erau locul în care aruncă cu rahat în diverse persoane. La propriu."
    Ești conștient că ce ai scris, alături de expresia "la propriu", înseamnă că Clarkson propulsa bucăți de produs zaharos moale obținut din zahăr, amidon, fructe, nuci etc. în direcția diverselor persoane.
    Cred că ai vrut să scrii "la figurat". Incultu-le! :)
    5 1
  • Nu, fix la propriu am vrut sa zic. A scris ca ar trebui ca lumea sa arunce cu rahat în Meghan Markle. La propriu.

    Incultule se scrie legat.
    2 4
  • Dacă ai vrut să scrii la propriu e clar că nu înțelegi ce scrii. Plus că a îndemna lumea să arunce și a arunca (la propriu) sunt 2 chestii diferite.
    Smiley-ul de după "incultu-le" ar trebui să îți lămurească suficient intenția ironică, și dacă nu e clar se referă la discuția cu cultul de mai sus.
    3 1
  • Cu cultul e cacofonie dar în cazul tău e la propriu.
    0 6
  • Dacă "cucu" e cacofonie atunci "cântă cucu-n Bucovina" e un cântec despre cacofonii. Iar nu știi despre ce vorbești. Nu e o surpriză.
    Și 2. cacofoniile nu sunt greșeli, cum e cea făcută când ai tăi au hotărât să stea acasă în loc să meargă la pescuit cu 9 luni înainte să te naști.
    4 0
  • "Cacofonia reprezintă rezultatul sonor dezagreabil al combinării sau alăturării sunetelor/silabelor într-un enunț (mai ales a grupurilor că, ca, cu, ce)."

    Exista cacofonii acceptate, de exemplu cucul, Luca Caragiale sau politica comunitară.

    A trebuit sa scrii vreo 3 mesaje ca sa ajungi unde vroiai, de fapt: sa arăți ce mitocan mizerabil ești. Puteai sa începi cu asta, ce rost are sa te prostituezi intelectual când tu de fapt nu vrei decât sa ataci la persoana? Educatule!
    0 4
  • Nu mai lua cu copy/paste de pe net, încearcă să produci ceva original.
    Faptul de a fi dezagreabil e complet subiectiv, ceva ce ție îți sună astfel altuia poate să îi sune bine. Dacă "cucu" e acceptată de ce te mai iei de mine?
    Mie mi-a luat 3 mesaje ceea ce tu ai reușit din primul. Chiar și înainte de a sugera elegant că existența ta e o greșeală m-ai făcut rahat "la propriu". Și mă acuzi apoi de atac la persoană.
    4 0
  • Sigur, uite original: ești un mitocan mizerabil. E suficient de original?

    Nu te-am făcut rahat, cu atât mai puțin la propriu. Am spus că în Sunday Times aruncă cu rahat, la propriu. A instigat la aruncarea cu rahat, la propriu, nu la figurat, în o persoana care nu ii place lui. Ceea ce și tu faci, nu degeaba te semnezi cu numele lui. Cine se aseamănă se adună, dar voi vă asemănați doar în părțile negative.

    Hai, ca m-am coborât destul la mintea ta.
    0 4
  • My bad, mi-a fost greață să recitesc ce ai scris și am confundat cacofonia cu rahatul, oricum nu se înțelege ce ai vrut să zici aici:
    "Cu cultul e cacofonie dar în cazul tău e la propriu". Aici evident că te referi la mine, nu la el.
    Era evident că o să ajungi la scuza celor care nu pot duce o discuție și o bagi cu aia cu "coborâtul" la nivelul interlocutorului. Cale bătută îți doresc.
    4 1
  • @Mateutza: cel mai jalnic in tot caracterul tau jegos e cum incerci sa-i pictezi pe altii ca defaimeaza si arunca cu rahat in timp ce tu faci FIX chestia asta. :))
    2 0
  • @cocalar hAUR
    Hop și musca, a simțit miros de cacofonie.
    1 2
  • Cum naiba Matei, să cedezi tu nervos? Poi este doar așa la mișto, scriem și noi să ne antrenăm, nu trebuie luate personal. Și ce-i dacă te consider focă… nu ne cunoaștem, nu însemnăm nimic unul pentru altul. Zâmbește, și mergi mai departe… cu alt “nume” firește, ar merge Luca ;), sa ne menținem în zona de spiritualitate.
    5 0
  • Fraierilor, potoliti-va ca ne-am saturat de voi, telectualii.....
    1 1
  • https://www.youtube.com/watch?v=Tt-Frx0Ncks

    GENIU! :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru