Final de drum pentru BMW Z4 și Toyota Supra? Producția ar putea fi oprită în 2026

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 29.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, neconfirmate oficial, BMW Z4 și Toyota Supra ar putea fi pensionate în 2026. Ambele sunt produse la uzina Magna Steyr din Austria.

După o lungă pauză, Toyota Supra a revenit, spre fericirea fanilor. Desigur, controversele nu au încetat să apară, în special pentru că noua Supra Mk5 împarte platforma cu cea mai recentă generație a lui BMW Z4.

La începutul acestui an au apărut mai multe zvonuri potrivit cărora producătorul din Munchen se gândește să pensioneze modelul Z4 la finalul acestui generații. Acum, presa germană susține că atât Z4 cât și Toyota Supra ar putea fi scoase din producție în 2026.

Ambele modele sunt produse la uzina Magna Steyr din Austria. Tot presa a scris că fabrica de lângă orașul Graz va concedia 500 de angajați din cauză că producția mai multor modele, inclusiv Jaguar E-Pace, I-Pace și Fisker Ocean, va fi încheiată.

Pentru moment, oficialii Toyota au declarat că nu au niciun anunț de făcut și că analizează pasul următor.

via Automobilwoche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru