Fiat 500 vandut cu 60.000 de euro

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 17.10.2007
Un Fiat 500 pictat de o artista britanica a fost vandut la licitatie cu o suma de 5 ori mai mare decat valoarea sa de piata.

In mod normal, aceasta stire ar fi trebuit sa inceapa cu "Un exemplar Fiat 500 s-a vandut in Marea Britanie cu 60.000 de euro". Dar, pentru ca nu vorbim de un exemplar oarecare, vom spune doar ca o opera de arta a unei artiste foarte bine cotate din Anglia a fost vanduta la o licitatie cu 60.000 de euro (42.000 de lire sterline).

Particularitatea desenului este faptul ca acesta nu a fost facut pe panza, pe hartie sau pe sticla, ci pe partile laterale ale unui Fiat 500. Opera de arta creata de Tracey Emin are si un nume: "I Told You Not To". Nu este singurul exemplar creat de artista britanica, celelalte patru masini pictate urmand sa fie si ele scoase la licitatie. Toate fondurile stranse vor fi donate unei organizatii caritabile prin care sunt ajutati copiii din Uganda.

Exemplarele Fiat 500 ale lui Tracey Emin sunt primele care intra pe piata britanica, modelul italian urmand sa ajunga oficial in Albion in ianuarie 2008, cu cateva saptamani inaintea debutului oficial in Romania.

Comentarii (2)

  • prudentul
    ei na !
    "o operă de artă a unei artiste foarte bine cotate..."

    "Opera de artă creată de Tracey Emin..."

    Uite, omul cât trăieşte învaţă lucruri noi şi folositoare. Eu credeam, ca prostul, că operă de artă este Capela Sixtină sau vreun tablou de Rembrandt sau Simfonia a 9-a de Beethoven. Când colo, ce să vezi, celebra Tracey Ermin, arhicunoscută pe plan mondial, a creat şi ea o operă de artă: a desenat-monocolor-o raţă care pare că plonjează în picaj, sub privirea mirată a altei zburătăcitoare (de specie neidentificată). Van Gogh, Rubens, Tonitza, Petraşcu şi Grigorescu s-ar răsuci ca ventilatoarele în mormânt de-ar afla ce-a ajuns arta azi. Bine măcar că au strâns bani pentru copii aflaţi în nevoie.

    PS Din când în când simt nevoia de puţin sarcasm, vă rog nu-mi săriţi la beregată...:)
    0 0
  • Mircea
    :)
    Niciodata nu taiem beregate. Opinia mea coincide, e altfel, cu a ta. Doar ca un baiat a dat 60.000 de euro pe desenul ala pictat cu coada periutei de dinti :) Si nu, nu suntem ignoranti cand spunem asta :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru