Ferrari: "vom produce motoare V12 până vor fi interzise"

de Tiberiu Safta
Marti, 11.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conform unui oficial al mărcii italiene, Ferrari nu va renunța la motorul V12. Constructorul italian spune că va continua să producă acest motor până când va fi interzis complet, dacă va fi cazul.

Motorul V12 nu va dispărea prea curând din portofoliul Ferrari. Acest lucru este dovedit și de către lansarea celui mai nou model cu un asemenea motor, fiind vorba mai exact de noul model 12Cilindri. Chiar și așa, noul model nu va fi ultimul Ferrari cu motor V12.

În cadrul unui interviu acordat publicației australiene Car Expert, Emanuele Carando, directorul de marketing al celor de la Ferrari, a făcut o declarație scurtă și la obiect: „Vom continua să producem motoare V12 aspirate natural până când legea nu ne va mai permite.”

În același timp, Carando are speranțe că viitoarele norme pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon vor permite ca producători de nișă ca Ferrari să poată dezvolta motoare care să fie alimentate cu combustibil sintetic.

Deși aceste declarații vor fi primite cu entuziasm de către fanii mărcii, dar și de pasionații auto, Ferrari preconizează că va vinde din ce în ce mai puține mașini cu motoare termice pure în anii care vin.

De altfel, anul viitor, Ferrari va lansa primul său model electric din istorie. Până în 2030, Ferrari și-a propus ca 40% din vânzările totale să fie reprezentate de mașini electrice, alte 40% să fie reprezentate de modele hibride, iar restul de 20% să fie reprezentate de modele cu motoare pur termice.

via Ferrari

Comentarii (8)

  • Jian de la Calafat
    Daca si-au propus ca 40 % sa fie BEV, atunci Ferrari trebuie sa-si asume un declin la vanzari de...40%.
    4 9
  • Fcuking legends!
    5 2
  • Elektrik
    De ce nu fac tractoare...
    2 5
  • Duoamna Romina fostă Gingașu
    Piero mi-a transmis ca Emanuele se pripeste, compania noastra evalueaza o sumedenie de scenarii, suntem extrem de flexibili dar si foarte reactivi la ceea ce se va intampla in anii urmatori.
    4 0
  • George Simion
    deci noxele sintetice sunt sanatoase? nu mai bine pun ei mai multe filtre pana nu mai iese nici o noxa?
    1 4
  • Seriff
    @George Simion, da sunt sanatoase, daca erau nocive nu mai existau vapoare, avioane, fabrici, santiere etc
    Poluarea de la masini e praf in ochi fata de cat polueaza alte surse care sunt perfect legale si despre care nu vorbeste nimeni.
    3 1
  • @sherif
    tu vezi pe geam fabrici si vapoare?
    0 2
  • Tare, poza fiind cu un 3.7 V8 de pe modelul Roma.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru