Ferrari Roma: exemplar unicat, cu elemente ale caroseriei finisate în lemn

de Tiberiu Safta
Luni, 21.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a prezentat un exemplar unicat pentru modelul Roma. Ceea ce face ca acest exemplar să fie unul special este caroseria sa, care include elemente finisate în lemn.

Constructorul italian de mașini exotice a dezvăluit un nou exemplar unicat. De această dată, mașina specială este un Ferrari Roma care primește o caroserie cu elemente finisate în lemn. Exemplarul unicat a fost creat la comandă de către un client prin programul de personalizare Tailor Made al mărcii italiene.

Pentru această mașină, Ferrari a colaborat cu firma Montblanc, care produce stilouri și ceasuri de mână de lux. Caroseria cu elemente finisate în lemn este inspirată de carcasa unui pix de lux, numit Meisterstück. Pe capota exemplarului unicat sunt gravate cu ajutorul unui laser un desen al unei busole și coordonatele geografice ale orașului Maranello, acolo unde se află sediul Ferrari.

În interior, noul exemplar unicat primește piele sintetică Nappa și numeroase ornamente și elemente care folosesc materiale reciclate. De exemplu, cusăturile tapițeriei sunt din fire provenite de la anvelope reciclate. Pragurile interioare sunt finisate în lemn, cu inscripții Ferrari aurii.

Tot din lemn este finisată și podeaua din spate. Chiar și covoarele au o textură din lemn.

Caroseria în sine este vopsită într-o nuanță specială care să imite culoarea lemnului. Pentru a obține acest efect, Ferrari s-a folosit de accente aurii și din platină pentru aplicarea straturilor de vopsea.

Noul exemplar unicat al lui Ferrari Roma va fi expus temporar în cadrul muzeului mărcii, înainte ca acesta să fie livrat către client.

via Ferrari

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru