Ferrari are un nou CEO: Benedetto Vigna vine de la o companie franceză de semiconductori

de Paul Cosma
Miercuri, 09.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari anunță că noul său CEO este Benedetto Vigna, un italian care conduce în prezent cea mai profitabilă divizie a unui grup francez de semiconductori. Mandatul lui Vigna la Ferrari va începe în septembrie.

La sfârșitul lui 2020, un comunicat neașteptat a venit din partea constructorului de la Maranello. Louis Camilleri își anunța demisia din funcția de CEO Ferrari, invocând “motive personale”. 

După 6 luni de căutări și speculații cu privire la noul șef al producătorului italian, Ferrari a dezvăluit acum numele noului său director general. 

Născut în 1969 la Potenza (Italia), Benedetto Vigna va prelua mandatul de CEO Ferrari începând cu 1 septembrie 2021. În prezent, Vigna este președintele diviziei de sisteme micro-electro-mecanice (pe care a și fondat-o) în cadrul STMicrolectronics, o companie franceză care produce semiconductori și electronice. 

Anunțul Ferrari este cumva surprinzător, în condițiile în care presa italiană specula că viitorul CEO va fi Mike Manley, șeful fostului grup Fiat-Chrysler. 

Președintele Ferrari, John Elkann, a declarat că numirea lui Benedetto Vigna a fost bazată pe experiența bogată a acestuia în domeniul tehnologiilor de vârf, precum și pe "abilitățile sale de lider", respectiv "capacitatea dovedită de a produce inovație". 

Via Ferrari

Comentarii (1)

  • Pana si Italienii se trezesc la realitate si incep sa promoveze competenta.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru