Ferrari, a doua victorie consecutivă la Le Mans. Toyota pe locul doi

de Alexandru Monenciu
Luni, 17.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a câștigat, la clasa Hypercar, legendara cursă de 24 de ore de la Le Mans. Locul secund a fost ocupat de Toyota, iar pe 3 s-a clasat celălalt monopost Ferrari 499P de uzină.

A 92-a ediție a legendarei curse de 24 de ore de la Le Mans a ajuns la final. La fel ca și anul trecut, italienii de la Ferrari și-au trecut în cont o nouă victorie la clasa Hypercar, fiind urmați pe podium de Toyota și un al doilea monopost Ferrari de uzină.

După 311 tururi, Ferrari-ul 499P, cu numărul 50, a trecut linia de sosire. A fost pilotat, pe rând, de Antonio Fuoco, Miguel Molina și Nicklas Nielsen.

La clasa LMP2 s-a impus echipa United Autosports, fiind prima victorie după o pauză de 4 ani. Mașina cu numărul 22 a acoperit 296 de tururi.

Au fost lupte aprinse și la clasa LMGT3, acolo unde s-au întrecut echipe ca Porsche, McLaren, Lexus și, desigur, BMW. Pentru aceștia din urmă a concurat Valentino Rossi, fostul multiplu campion MotoGP.

La final, după 280 de tururi, marele câștigător al acestei clase a fost Porsche 911 GT3 R LMGT3, cu numărul de concurs 91.

Cel mai rapid tur, în regim de cursă, i-a aparținut veteranului Kamui Kobayashi, cu monopostul Toyota GR010-Hybrid, cu numărul 7 de concurs.

În turul 254, japonezul a fost cronometrat cu 3 minute și 28.756 secunde.

via 24H Le Mans

Comentarii (4)

  • Laurentiu 29
    Frumoasa cursa, a avut de toate....m-am bucurat sa vad consecventa lui Vale in automobilism si - desi echipa lui a abandonat - el a fost consistent.....cadillac, in urcare, solizi si ei....una peste alta, televizorul a stat doar pe eurosport :-))
    8 0
  • schumi
    Dupa 90 de ani, Ferrari reuseste "dubla": Monaco GP si Le Mans 24h. A mai reusit asta Alfa Romeo, in 1934.
    6 0
  • Toshiro
    Intamplare sau coincidenta?
    BoP 2023 Le Mans
    Toyota - 1080 kg
    Ferrari - 1064 kg

    BoP 2024 Le Mans
    Toyota - 1053 kg
    Ferrari 1043 kg
    1 0
  • bravos
    interesant! dupa o zi si o noapte,noua masini in acelas tur??? altii,in alte vremuri,lestau masinile invingatoare,sau limitau motoarele,pentru a egaliza performantele. se mai practica? am avut la le mans?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru