Esential
237.832 | de euro costă Ferrari 458 Italia Spider în România. |
14 | secunde sunt necesare pentru decapotarea lui Ferrari 458 Italia Spider. |
12 | unităţi 458 Italia Spider au fost alocate României, toate fiind deja rezervate. |
237.832 | de euro costă Ferrari 458 Italia Spider în România. |
14 | secunde sunt necesare pentru decapotarea lui Ferrari 458 Italia Spider. |
12 | unităţi 458 Italia Spider au fost alocate României, toate fiind deja rezervate. |
Forza Rossa, importatorul oficial Ferrari în România, a lansat astăzi, în cadrul unui eveniment desfăşurat la showroom-ul său din Bucureşti, cel mai proaspăt model al Scuderiei italiene: 458 Italia Spider. Varianta decapotabilă a supercarului din Peninsulă, lansată în premieră mondială în această toamnă la Salonul Auto de la Frankfurt, ajunge după numai două luni şi în România, unde lista de clienţi a fost deja întocmită.
Echipat cu acelaşi motor ca varianta coupe, un V8 de 570 de cai putere, 458 Italia Spider poate atinge 100 de km/h în doar 3.4 secunde, deşi a câştigat câteva kilograme în plus. Acoperişul poate fi rabatat în 14 secunde, iar arhitectura habitaclului oferă o izolare fonică bună chiar şi la 200 de km/h.
Pentru această reţetă, clienţii din România vor fi nevoiţi să scoată din buzunar aproximativ 237.832 de euro. Deşi poate părea un preţ piperat, Forza Rossa declară că toate cele 12 exemplare alocate ţării noastre au fost deja rezervate.
Primele unităţi vor începe să sosească abia în luna februarie a anului viitor.Pentru 2012, importatorul mărcii Ferrari în România susţine că va avea alocate aproximativ 32 de maşini, cu două în plus faţă de cele primite anul acesta. Numărul este mai mare pentru că anul viitor un nou model Ferrari va fi lansat pe piaţă, urmaşul lui 599, el fiind programat să ajungă şi în România.
Prin urmare, acest articol referitor la apetenta nestavilita a romanilor bogati si sanatosi (saraci si damblagiti suntem noi, care le-am dat "vot de incredere" in una, doua, trei, patru...ia uite, ba, am pierdut sirul alegerilor de dupa '90 incoace) pentru scumpeturi occidentale care "se invart dupa soare" nu ma mira deloc - in schimb, ma scarbeste intr-un grad paroxistic temenelele mass-mediei fata de toate soiurile fetide de "mondeni" locali, care nu contenesc nici macar noaptea, inundand samavolnic toate ungherele caselor care nu mai radiaza nici o aroma crestineasca ancestrala, si, oriunde te-ai zbate sa te ascunzi in lumea asta acaparata de ei pana la ultimul firicel de apa, n-ai avea sanse concrete sa eviti senzorial sarabanda lor interminabila de asa-zise "reusite in viata" (sau cum sa ajungi sa administrezi munti de bani publici la discretie absoluta, desi ti-ai inceput "prodigioasa" cariera ca o simpla tevista de Plescoi...) si scalambaieli nestrunite inchipuite ca far metafizic atotcalauzitor...
ps. Din cei 12 care au luat modelul asta sigur 8 sunt oameni cinstiti. Ce ne facem cu restu......aia e alta poveste !
Ca s-o simplificam si sa revenim la tema principala, nu te opreste nimeni, nici din Ceruri, nici de pe pamant, sa admiri de la distanta sau chiar in showroom, la volan, vreun exemplar care sa te lase cu gura cascata, dar de aici si pana la presupusele calitati meritocratice arogate de cainii capitalisto-globalisti, care se rup in orice talente posibile, dar niciodata in munca onesta, asidua, productiva si asumata cu simt de raspundere, totul sub auspiciile modestiei, este cale astronomica...Deci da-mi voie sa transfer aberatiile aruncate dispretuitor de tine in carca mea inapoi la sursa! Facand abstractie de indemontabilele argumente evanghelice, se poate arata chiar cu reguli matematice solide ca nimanui nu i se cuvine moralmente bogatia, oricat s-ar zbate si orice motivatie ar invoca; iata de ce: daca in cazul unei averi enorme cantitativ acumulate de o persoana s-au depus de catre terti x calorii pentru realizarea ei fizica,atunci este limpede apriori ca acea persoana nu va putea omeneste sa munceasca toata viata ca sa echivaleze x calorii prin eforturile sale personale insumate, deci quod erat demonstrandum - nu trebuie sa i se permita s-o obtina, scurt / 2! Dar, totusi, orice este posibil in bicisnica aceasta de realitate sociala, deoarece, simplu si elocvent, "lumea este prost facuta" (George Toparceanu), nu de la Geneza, ci de cand sarpele cel de demult, cu ingaduinta de Sus, a preluat conducerea autoritara si prelungita de amar de vreme pe acilisea, pe pretutindeni...
Poate ideile tale sunt corecte, insa nu am de unde sa stiu deoarece sincer sa-ti spun, prin stilul tau m-ai pierdut la randul 2.