Faceți cunoștință cu SpOTTO, noul câine robot folosit de BMW pentru producția de motoare

de Tiberiu Safta
Luni, 27.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a introdus un câine robot la uzina sa de motoare Hams Hall din Marea Britanie. Câinele robot, botezat SpOTTO, va putea verifica și detecta potențiale probleme la roboții de producție ale uzinei.

Constructorul bavarez continuă să introducă tehnologii noi pentru a asigura că producția de mașini și de motoare se desfășoară fără probleme și la cea mai înaltă calitate. De această dată, BMW ne face cunoștință cu SpOTTO, un câine robot creat special pentru acest scop.

Acest câine robot a fost introdus la uzina de motoare BMW Hams Hall din Marea Britanie. SpOTTO este numit după Nicolaus Otto, inventatorul motorului în 4 timpi, dar și după fiul său, Gustav Otto, considerat a fi fondatorul BMW. Noul câine robot se folosește de senzori acustici, vizuali și termici pentru a „mirosi” probleme la aparatura de fabricație a uzinei.

Astfel, SpOTTO poate să detecteze dacă un robot de producție se supraîncălzește și poate să vadă și scurgeri de aer comprimat la aceste aparate. Câinele robot folosit de BMW la uzina sa de motoare din Marea Britanie este produs de către Boston Dynamics, o companie americană deținută de Grupul Hyundai. Aceeași companie produce câini roboți și pentru armata Statelor Unite.

via BMW

Comentarii (2)

  • Companie americană deținută de Hyundai… simplu ;)
    2 0
  • O sa fie robotul asta al fel de util cum e diversitatea rasiala fortata din imaginile care insotesc articolul. Adica 0.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru