Fabrica Ford Otosan de la Craiova anunță un nou director

de Tiberiu Safta
Luni, 27.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford Otosan a anunțat o schimbare importantă la conducerea fabricii de la Craiova. Începând din 1 iunie, uzina Ford din țara noastră îl va avea director și președinte pe Firat Elhüseyni, care îl va înlocui pe Müjdat Tiryaki.

Fabrica Ford Otosan de la Craiova urmează să aibă un nou director și președinte începând din această vară. Mai exact, din 1 iunie, noul director și președinte al uzinei Ford din țara noastră va fi Firat Elhüseyni. Acesta îl va înlocui pe Müjdat Tiryaki, actualul director al fabricii craiovene și care va fi mutat la sediul central Ford Otosan din Turcia, unde va prelua rolul de Next Generation Manufacturing Lead.

Cât despre Firat Elhüseyni, acesta este, în prezent, directorul fabricii Ford din Ekișehir, Turcia, o poziție pe care o deține încă din aprilie 2022. La această uzină sunt produse camioane și motoare. Elhüseyni și-a început cariera la Ford Otosan în anul 2002, ca inginer de proces la Secția de Caroserii a uzinei Ford Otosan Gölcük. Noul director al uzinei românești a lucrat timp de 6 ani în Rusia, China și Vietnam și a mai lucrat și la uzina Ford din Kocaeli, Turcia.

El a fost responsabil pentru instalarea, punerea în funcțiune, lansarea și operarea liniilor de producție la aceste uzine.

Între 2018 și 2022, Elhüseyni a avut rolul de Lider al Operațiunilor Secției de Producție Motoare la uzina de la Ekișehir, înainte ca el să devină directorul aceleiași fabrici.

În noul său rol la Craiova, Firat Elhüseyni va fi responsabil de supravegherea producției de mașini și motoare, precum și de supravegherea operațiunilor uzinei.

„Sunt foarte bucuros și mândru să preiau acest nou rol și să conduc o uzină de ultimă generație precum fabrica Ford Otosan de la Craiova”, a declarat noul director al uzinei. „Nu numai că avem una dintre cele mai moderne unități de producție din cadrul industriei auto, dar avem și o echipă extraordinar de calificată și talentată în România și sunt foarte mândru să îi conduc pe toți în noua noastră călătorie în era electrificării”, a mai adăugat Elhüseyni.

via Ford

Comentarii (3)

  • Poi intră și Ford in “era” electrificării? Că mai nou amână cam toate lansările și se dau răniți cât au pierdut in Q1 cu BEV-urile. La fel și la alți, ex. Stellantis (KM, EJ), SOP-uri amânate cu minim 6 luni.
    1 5
  • la Craiova
    se produce un rahat, turcesc mai nou
    3 0
  • Hai sictir , e tărchiș dilait , nu e rahat !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru