”Publicul a tot discutat în ultima vreme despre dronele automatizate ale guvernului american, dar maşina de la Google a trecut neobservată.
Este mai probabil să te lovească o maşină autonomă de la Google decât să cadă pe tine o dronă a armatei. Dacă un copil, un biciclist sau chiar o maşină vor ajunge în faţa unei maşini autonome şi va provoca un accident, reacţia publicului va fi catastrofică”, spune Missy Cummings, un fost pilot, devenit cercetător MIT, specializată în domeniul dronelor automatizate. Pe lângă opinia publică, organismul american FAA (Administraţia Federală a Aviaţiei), este încă îngrijorat în privinţa capacităţii unei drone de a percepe şi evita alte aeronave, ceea ce îi face pe cei de la MIT să fie siguri că o maşină autonomă de la Google va accidenta un om, într-o zi. În luna august a anului trecut, Google a anunţat că automobilele autonome din proiectul său au parcurs peste 480.000 de kilometri fără incidente. Vorbim de un rulaj cumulat al celor 12 vehicule, care au trecut prin condiţii variate de trafic fără niciun fel de incident cât timp au fost controlate de computere. Reprezentanţii corporaţiei doresc să le ofere şoferilor un plus de productivitate la volan şi un plus de siguranţă în trafic.Via USNews
Pentru erori tehnice cand sistemul pica, atunci trebuie sa intervina factorul uman. Pentru condusul de zi cu zi, cred ca se poate folosi o masina pe pilot automat fara probleme.