Exemplar unicat Bugatti Chiron Super Sport, inspirat de modelul Type 55 Super Sport din anii '30

de Tiberiu Safta
Vineri, 24.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti a lansat un nou exemplar unicat al lui Chiron Super Sport. Acesta aduce un omagiu modelului Type 55 Super Sport din anii '30 și este vopsit într-o nuanță galbenă exclusivă.

Constructorul francez continuă să lanseze exemplare unicate pentru modelul Chiron. De această dată, cel mai nou astfel de exemplar este botezat Chiron Super Sport 55 1 OF 1, un omagiu adus lui Bugatti Type 55 Super Sport din anii '30. Noul exemplar este creat de divizia de personalizare Sur Mesure și vopsit într-o vopsea galbenă în combinație cu negru, așa cum a fost vopsit și modelul original de acum 90 de ani.

Aripile frontale conțin o grafică specială care scoate în evidență tranziția de la galben la negru. Partea din mijloc este împărțită de o dungă neagră, iar în jurul grilei este prezentă și o dungă curbată neagră foarte subțire. Jantele, vopsite și acestea în negru, au un design special cu 10 spițe și conțin emblema EB, vopsită în galben. Eleronul este, de asemenea vopsit în ambele culori, iar în partea inferioară este prezentă și inscripția "55 1 of 1".

Aceeași combinație de culori este prezentă și în habitaclu, acolo unde tapițeria din piele neagră cuprinde numeroase cusături galbene.

Pe panourile interioare ale portierelor este brodat numărul 55, care se repetă sub forma unor înșiruiri. Tot aici mai avem și ornamente decorative din fibră de carbon, și plăcuțe montate în interiorul pragurilor cu semnătura lui Jean Bugatti, fiul fondatorului mărcii, Ettore Bugatti.

Fiind bazat pe versiunea Super Sport, noul exemplar unicat Chiron primește motorul W16 de 8.0 litri cu 4 turbocompresoare care dezvoltă 1600 de cai putere și 1600 Nm. Motorul este cuplat la o cutie automată cu 7 trepte și cu dublu ambreiaj, iar modelul exotic atinge o viteză maximă de 440 de km/h.

via Bugatti

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru