Exemplar unicat bazat pe Volkswagen ID.3 GTX: omagiu adus clasicului Golf Fire and Ice

de Alexandru Monenciu
Sambata, 07.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu ocazia evenimentului ID. Meeting, organizat în Locarno, Elveția, Volkswagen a prezentat un exemplar unicat, bazat pe ID.3 GTX Performance. Este un omagiu adus celebrului Golf Fire and Ice din anii '90.

În 1990, Volkswagen a prezentat ediția specială Golf Mk2 Fire and Ice, dezvoltată împreună cu designerul Willy Bogner. Inițial, germanii plănuiau să construiască 10.000 de exemplare, dar, până la urmă, au fost comercializate 16.700 de unități.

Astfel, Volkswagen Golf Mk2 Fire and Ice a devenit o adevărată raritate și este unul dintre cele mai căutate exemplare Golf.

BAZAT PE ID.3 GTX PERFORMANCE

Tocmai de aceea, constructorul din Wolfsburg s-a gândit acum să celebreze această ediție specială cu un exemplar unicat bazat pe modelul cu zero emisii ID.3 GTX Performance.

Numele său este ID.3 GTX Fire+Ice și, la fel ca modelul din anii '90, a fost dezvoltat împreună cu marca germană Bogner. Mașina a fost prezentată cu ocazia evenimentului ID. Meeting din Locarno, Elveția.

Primul lucru care îți atrage atenția este culoarea exterioară Electric Violet care este, de fapt, o reinterpretare a nuanței utilizate de Golf Mk2 Fire and Ice. Vopsitorii de la Volkswagen au aplicat trei straturi de vopsea care își schimbă nuanța în funcție de lumină.

Ornamentul superior este vopsit în culoarea Roșu Flaming.

Avem, mai apoi, o grafică specială, dar și jante cu diametrul de 21 de inch. Logo-ul original Fire+Ice, din anii '90, poate fi regăsit pe montantul B, dar și pe eleron.

Scaunul șoferului are accente roșii, iar cel al pasagerului din dreapta are accente albastre. Pedalele au, la rândul lor, embleme speciale, iar marca Bogner și-a pus amprenta în ceea ce privește tapițeria care îmbracă scaunele.

Așa cum spuneam, exemplarul unicat Fire+Ice este bazat pe ID.3 GTX Performance. Asta înseamnă că este echipat cu două motoare electrice și oferă 326 CP și 545 Nm. Mașina atinge 100 de km/h în 5.7 secunde, iar viteza maximă este limitată la 200 de km/h.

Bateria are o capacitate de 79 kWh și promite o autonomie de până la 601 kilometri (ciclul mixt WLTP).

via Volkswagen

Comentarii (3)

  • Pentru un BEV, Fire and Ice nu dă prea bine. :))))))
    5 1
  • Scheiße
    Golf Mk2 GTI 160 CP (1990) oferea un Vmax superior, 216 km/h.
    Traim vremuri interesante.....
    1 1
  • Să nu "prindă" măcar 220 km/h pe o autostradă unde limita de viteză e de 130 km/h....e chiar naşpa
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru