Exemplar unicat bazat pe Maserati GranCabrio Folgore: inspirat de un cunoscut vin italian

de Alexandru Monenciu
Luni, 01.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati prezintă exemplarul unicat GranCabrio Folgore Tignanello. Inspirată de vinul cu același nume, mașina va fi scoasă la licitație în Statele Unite ale Americii.

Pe lângă o cultură auto bogată, italienii au și o cultură a licorii lui Bachus foarte bine dezvoltată. Tignanello este unul dintre vinurile roșii cu greutate, iar acum la a 50-a aniversare, Maserati s-a gândit să îl omagieze cu o ediție limitată a modelului GranCabrio Folgore.

Familia Marchesi Antinori, cea care a și comandat mașina, produce acest vin roșu din 1971 și are o experiență de peste 600 de ani în industria viticolă.

Exemplarul unicat Maserati GranCabrio Folgore este inspirat de vinul Tignanello și de podgoria care îl produce. Spre exemplu, culoarea castanie a exteriorului se numește Terra di Tignanello și este inspirată de solul unde crește acest soi de struguri.

Pentru contrast, jantele, etrierele și materialul textil al plafonului retractabil sunt negre. Toate emblemele mărcii italiene sunt finisate în culoarea cuprului.

Tema continuă și la interior. Aici, scaunele sunt îmbrăcate într-o tapițerie care combină pielea cu o serie de elemente argintii și castanii realizate din Vegea.

Pe scurt, o țesătură derivată din podgorii, utilizată în premieră pe un model Maserati.

Mai departe, ornamentele sunt din lemn de frasin, iar pe tetierele scaunelor a fost brodat logo-ul mărcii italiene și emblema regăsită pe sticlele de Tignanello.

Aceeași emblemă poate fi regăsită și pe tunelul central, alături de anii 1971-2021 (cele cinci decenii în care vinul a fost pe piață).

Fiind un GranCabrio Folgore, deci pur electric, exemplarul unicat creat de Maserati oferă 760 de cai putere (860 CP în modul MaxBoost), iar bateria de 83 kWh promite o autonomie de până la 447 de kilometri.

Mașina va fi scoasă la licitație cu ocazia Arts for All, unul dintre cele mai importante evenimente caritabile organizate în regiunea Nappa Valley din California, SUA.

via Maserati

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru