Parcul auto al Europei va crește cu 1,4% până în anul 2025, la 273 milioane mașini, de la 269 milioane mașini în acest an, după care se va reduce cu 5,4% până în 2030, ca urmare a dezvoltării platformelor de mobilitate (de tipul Uber, Clever, Bolt etc), dar și a modalităților de proprietate alternative, potrivit celui mai recent studiu PwC Digital Auto Report.
Studiul arată nevoia de soluții noi de transport, o variantă fiind modelele de proprietate alternative, precum abonamentul, închirierea, car sharing, ride hailing, ride sharing și micro mobility.
Potrivit sondajului realizat de PwC în rândul europenilor, 74% dintre consumatori vor opta pentru cel mai convenabil mod de a călători, inclusiv pentru folosirea mai multor tipuri de transport, iar 28% dintre proprietarii europeni de vehicule cred că pot câștiga bani din împărțirea mașinii lor printr-o platformă peer-to-peer.
De asemenea, peste 50% dintre consumatori ar fi dispuși să plătească până la 250 dolari pentru un abonament lunar pentru plimbări nelimitate în oraș.
Un procent similar (47%) din consumatorii europeni ia în considerare renunțarea la propria mașină în favoarea serviciilor de robotaxi autonome dacă vor avea un preț adecvat.Via PwC
Hm? Studiu pe WC, pardon, PwC?
Ca probabil industria auto doreste sa infloreasca incontinu...deci nu cred ca producatori auto sustin aceasta prostie...
@inexorabil.....e trist ca lumea in ziua de azi se mai lasa prostiti de niste reclame banale care lucra(tot)impotriva populatiei
Toate "platformele de mobilitate" erau sau sunt şi platforme de evaziune fiscală şi concurenţă neloială!!
Multe cifre umflate ca să crească nişte acţiuni ??
nu ma sui intr-un taxi nici daca ma plateste taximetristul.
logica ta insa arata cat de putini ii intelegi pe europeni. la ei chiar o sa se foloseasca de platforme mobile si sa renunte la masini proprietate personala. care e sensul? cand au tren super ok, ride-sharing etc? au alternative, stai linistit ca deja le folosesc cu succes.
nu se va aplica in romania, ca noi oricum suntem de alta factura. personal as renunta maine la masina daca serviciile de inchirieri ar fi ce imi doresc eu. pt cateva mi de km pe an si alea in afara orasului nu am nevoie de masina mea personala. dar serviciile de inchirieri masini inca nu sunt suficient de dezvoltate.
Asta este fix discursul imigrantilor aia din orient pe care ii hulesc multi dintre voi: "Ne place occidentul si vrem sa traim acolo, dar vrem sa ne pastram stilul nostru de viata" GHINION, nu se poate, pentru ca obiceiurile lor/voastrre sunt cele care fac imposibila atingerea nivelului de civilizatie respectiv.
De pe margine toti sunt experti si inteleg lucrurile mai bine decat cei implicati direct care platesc niste specialisti sa faca un studiu, este definitia diletantismului.
Nu cred ca are rost sa mai discutam de Uber vs mizeriile de taxi de la noi, pentru ca aici este o manifestare a sistemului corupt din romania care permite unor infractori sa aiba licente cumparate pe piata neagra fara nici o verificare. Vorbesc despre platformele de tip Uber vs taxi in lumea larga, si din experienta proprie va spun o aplicatie universala (Uber) ajuta enorm de mult pe cei care calatoresci. Am folosit Uber in vreo 5 tari de pe 3 continente diferite. Pe langa faptul ca mi-au scazut serios cheltuielile (cu transportul), ma gandesc serios sa renunt la a doua masina. Da stiu sunt un manipulat, un orb, si un vandut antihristului ca nu-mi place sa fiu furat de taximetristii dubiosi (din diferite tari) si ma folosesc de tehnologie in loc sa ma ascund in pesteri, asa cum sunt sigur ca fac unii care scriu pe aici. De fapt ma intreb cum scriu pe aici daca tehnologia asta (telefonul inteligent care este de fapt un calculator mai mic) este lucrarea diavolului si ei sunt atat de puri ca nu o ating. Eu cred ca trimit porumbei catre automarket.ro si adminii transcriu mesajele alea lungi cat o zi de post.
Poti tu sa dovedesti ca studiile alea facute de specialisti sunt adevarate?
Sunt total de acord ca oricine ar putea folosi Uber de cateva ori pe an sau cand esti intr-o vacanta sau bla bla bla....dar nu cred ca este nevoie sa renunri la masina personala doar pt ca ai la dispozitie taxi, Uber si alte metode de deplasare......
Tu ai fi dispus sa renunti la telefonu tau mobil daca la 20 de metri de locuinta ta sar instala o cabina telefonica gratuita?? nu cred....
Cam aşa sunteţi îndoctrinaţi, #rezistenţilor, numai că nu băgaţi de seamă…Iar tu, verzuiule, eşti (nu doar pari) atât de înverşunat în a spulbera “misticismul”, încât nu vei înţelege niciodată ceea ce am subliniat eu, de atâtea ori, despre…Unicul inventator şi descoperitor din istorie, fără înrâurirea Căruia mintea umană ar echivala cu zero triplu barat, oricât s-ar zbate ea! De altfel, “fără Mine nu puteţi face nimic” (Ioan 15:5). Aşadar, nu eşti capabil nici măcar de gestul elementar de a (re)cunoaşte diferenţa esenţială dintre tehnologie şi tehnologism! Sau poate că, intelectualmente, ţi-ar fi mai accesibilă o analogie de nivel preşcolar: cu acelaşi cuţit, un om poate toca legume/zarzavaturi pentru mâncare, iar altul (se) poate…ucide/sinucide.
Aşijderea, am menţionat de mai multe ori: adevăratul Occident (sau occidentalism) rezidă în trei entităţi şi numai în trei (între timp, una dintre ele a “sucombat”, desi spiritul ei…subzistă) : conservatorismul american, conservatorismul britanic şi Berlinul de Vest. Aşa că orice referire la ţările (doar) geografic aparţinând Vestului Europei (sau mai degrabă Nordului) în care înfloreşte nu capitalismul (totuşi, o sublimă şi veşnică utopie pe pământ!), ci…libertarianismul, se cunună cu purul sofism…Iar cioaca de genul “Nu trăieşti, zi de zi, în miezul evenimentelor pe care le semnalezi, deci nu eşti credibil” se poate întoarce ca un bumerang împotriva tuturor europeiştilor…locali, aidoma profesorilor de “socialism ştiinţific” (apropo, acum toată lumea – inclusiv cea din “Occident” – se confruntă cu inepţia/silnicia supremă: socialismul utopic, recte ultima turnantă către erezia ereziilor: milenarismul…), care, după “Revoluţie”, s-au dat de trei ori peste cap, ca Greuceanu, năpârlind, fără nicio jenă, în…mentori ai “economiei de piaţă” (măcar dacă s-ar fi limitat la o simplă adeziune…dar tupeul lor a fost năvalnic) ?! Maximum empirică virtute, nu?
PS. Verzuiule, acum dans! Îţi recomand cazaciocul, care este cel mai uşor de executat :) Şi nu otrăveşte, garantat :D
Ah, să nu uit: consumerismul autoreferenţial, frivol, vătămător de suflet şi constituit ca barieră în faţa mântuirii nu se traduce drept “standard de viaţă”…Nţ! Dans din nou.
PPS. Să văd cum voi sărbători finalizarea…Brexitului. Încă nu m-am hotărât asupra variantelor disponibile. Ce ziceţi, s-o/să-l invit pe Conchita Wurst? Ca să simt şi eu niţică Europă “avansată” :) Sau chiar pe Greta? Dar, în cazul ei, ar fi mai greu s-o conving că eu manevrez un biodiesel.
Poate nu ştii dar Uber este INTERZIS în UK !
Au pierdut Londra !
În SUA mai rezistă pentru că sunt companie americană la ei acasă şi dacă o interzic acolo va cădea din toată lumea.
Altă poveste cu Clever sau alte firme de taxi CARE AU ŞI aplicaţie. Asta da, bravo lor.
@Alex ţi-a eliminat a doua maşină dar niciodată toate maşinile din proprietate.
Aşa zisa reducere este a tinerilor extrem de prost plătiţi care nici chiria nu şi o permit bine darămite o maşină nouă.
Ca e telefon sau masina, fiecare alegem solutia care ne satisface nevoile cel mai bine.
@ Edikkk: Uber a exploatat o portita in legislatiile mai multor tari ata cat s-a putut. Acum serviciul este reglementat inclusiv la noi (din pacate se observa asta si in calitatea care a scazut).
Dar evaziune nu facea, si nu face, Uber-ul e singurul serviciu de la care am primit bon corect la fiecare cursa, pe cand taxiurile.... Si asta e treaba mea ca beneficiar, sa cer si sa primesc bon, mai departe e treaba statului sa-l verifice.
Din nou, tine de fiecare caz in parte cat ma ajuta sa nu, dar daca mie mi-a eliminat nevoia de o masina, se poate si la altii. Si uite asa scade numarul de masini vandute.. QED
Se cuvine o rectificare: cu scuzele de rigoare, într-un text de mai sus, am scris “maniheism” în loc de “marcionism”. Eh, se întâmplă şi la case mai mici :)
Drumuri bune să aveţi, cu drag de la CNAIR (Ce Nu Aveţi În România).