Europa interzice masinile puternice?
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Chris Davies, membru liberal-democrat in Parlamentul European si unul dintre reprezentantii Angliei in forul european, a propus ca in comunitatea europeana sa se interzica productia masinilor care au viteza maxima mai mare de 160 km/h.
Conform lui Davies, aceasta viteza maxima reprezinta cu 25% mai mult decat de viteza maxima admisa in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana. Parlamentarul originar din nord-vestul Angliei a mai sustinut in raportul sau catre Parlamentul European ca din 1994 si pana in 2004 puterea masinilor noi a crescut cu 28%, ceea ce a dus si la cresterea cantitatii de dioxid de carbon emis.
Parlamentul European a afirmat ca va studia propunerea lui Chris Davies. In viziunea parlamentarului englez nu exista niciun argument pentru construirea masinilor care sa atinga mai mult de 160 km/h, avand in vedere legislatia existenta.
Parlamentul European va lua in discutie aceasta propunere in sesiunea din toamna acestui an.
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Industrie
-
Toyota a lansat modelul C-HR în 2016. Iată că în 8 ani, Toyota a atins pragul de un milion de modele C-HR vândute pe piața europeană. (22.12)
-
Toyota oferă acum modelul Alphard sub forma unui Plug-in Hybrid. Cu o autonomie electrică de 73 de kilometri, este primul monovolum PHEV de pe piața japoneză. (22.12)
-
Tesla a emis o rechemare pentru aproape 700.000 de modele în Statele Unite ale Americii, din cauza unei probleme cu indicatorul de presiune a anvelopelor. (21.12)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- Primul exemplar Alfa Romeo 33 Stradale a fost livrat
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- BMW: Toate modelele diesel, produse în Germania, alimentate inițial cu ulei vegetal hidrotratat
In primul rand puterea motorului nu este neaparat legata de viteza maxima ci de acceleratie. Majoritatea producatorilor au deja limitatoare de viteza pe masini.
In al doilea rand barbati nu isi iau masini puternice doar pt a merge ca un avion la sol ci pt portia de adrenalina pe care aceste masini ti-o pot da si sa nu uitam si statutul social pe care il aduce. (trebuie sa fim realisti)
Daca masina ar fi doar pt mijloc de transport atunci asta ar putea fi realizata doar cu noua masina indiana de 30 cp si asta va rezulta in mai putine accidente si mai putina poluare si toti ar avea masini identice si ieftine si ar disparea si statutul social. S-ar chema utopie socialista automobilistica. Poate doar in Europa.
Prefer sa mor in accident (intr-o masina veche care merge cu 250km/h) decat sa apuc zilele cand se vor aplica asemenea reglementari. Sau mai bine sa fiu plecat undeva unde nu se aude de UE.