Etanolul afecteaza sanatatea oamenilor
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Etanolul este promovat in toata lumea drept un combustibil care nu polueaza mediul inconjurator. Un studiu al Universitatii Stanford ilustreaza insa faptul ca etanolul este un potential pericol pentru sanatatea omului.
Omul de stiinta Mark Z. Jacobson a declarat ca daca fiecare vehicul din America ar folosi drept combustibil etanolul ar fi o adevarata epidemie de boli respiratorii care ar cauza moartea multora dintre pacienti.
Jacobson a folosit un un program de simulare pe computer prin care a demonstrat ca daca etanolul ar fi folosit in proportie de 85% dintre masini, iar benzina de 15% dintre automobile, pana in 2020 s-ar ajunge la o situatie mai dificila decat in prezent. Rata imbolnavirilor de cancer nu s-ar schimba fata de situatia actuala iar efectele etanolului asupra mediului ar duce la 200 de cazuri de deces in fiecare an fata de numai 120 inregistrate in prezent, toate cauzate de emisiile de carboni. Mult mai multi s-ar imbolnavi de boli respiratorii, iar conditia lor ar fi mult mai grava.
Cel mai pare pericol al etanolului este efectul asupra bolnavilor de astm.Mark Jacobson a sugerat ca lumea auto sa se indrepte spre masinile electrice sau hibrizi si nu spre cele pe etanoli.
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Mediu
-
Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7. Noile norme vor introduce limite de emisii de particule rezultate din frâne și anvelope, precum și cerințe minime de performanță pentru durabilitatea bateriei în cazul vehiculelor electrice. (14.03)
-
Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7, care sunt acum mai blânde față de propunerea inițială. Astfel, noile norme revizuite sunt acum mai apropiate de actualele norme Euro 6. (10.11)
-
Potrivit noilor teste GreenNCAP, Dacia Spring este cea mai eficientă mașină electrică din Europa pe perioada de producție și de utilizare. Mai mult, același test relevă că Ford Puma este mașina cea mai prietenoasă cu mediul la nivel european în clasamentul mașinilor cu motoare termice. (27.03)
- Noua Skoda Superb Hatch, acum și în versiune PHEV: autonomie electrică de peste 120 km
- Euro NCAP: Cele mai sigure mașini testate în 2024
- Volkswagen ID.7 a parcurs 941 de kilometri cu o singură încărcare
- Primele imagini neoficiale cu noul Volkswagen T-Roc
- Primele imagini neoficiale cu Mercedes-Benz Clasa S Coupe
macar are bunul simt sa dea solutii..electricele si hibridele ;veniti odata!!!!
Asa toata lumea stie ca daca bei etanol nu ai zile multe dar prin arderea acestuia in motoarele de combustie interna ce produs eliminat este nociv?
Iarasi este bine stiut ca gogosile si cozonaci sunt daunatori daca sunt consumati in cantitati industriale dar .....
Masinile electrice sau hibride tot cu energie functioneaza si asta este produsa undeva si cumva mai mult sau mai putin eficient si poluant. Aproape orice sursa de energie folosim provine din SOARE. Doar daca o folosim direct nu apar poluanti dar altfel vor fi. Poate invatam sa folosim si poluanti la ceva productiv.
Sa citim cu atentie orice text ce n-i se pune in fata ochilor, fiindca daca apar reactii adverse, va fi prea tarziu sa consultam medicul!
Un aspect care da de gandit: in Brazilia 80-90% din masini merg pe bioetanol. La fel si multe avioane de dimensiuni mai mici. Si asta de multi ani de zile, nu de ieri. Si interesant este ca in realitate nimeni nu a observat efectele adverse obtinute de Mark in stimulariile lui...