Elvețienii prezintă un nou concept al unui GT electric de performanță: 1000 CP și două transmisii

de Tiberiu Safta
Luni, 10.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania elvețiană Piëch Automotive a dezvăluit un nou concept al unui viitor model electric. Acesta este un GT electric de performanță care promite peste 1000 de cai putere, o autonomie de peste 500 de kilometri și două transmisii.

Piëch Automotive este o companie elvețiană înființată de către Anton Piëch. Dacă numele de familie sună cunoscut, află că fondatorul companiei este chiar fiul lui Ferdinand Piëch, fostul șef Volkswagen. Anterior, noua companie a prezentat primul său concept în 2019, iar acum a venit momentul să facem cunoștință cu un nou prototip produs de start-up-ul elvețian.

Noul concept este un GT electric care ar putea deveni model de serie până la finalul acestui deceniu. Potrivit mărcii, noul concept primește două motoare electrice care dezvoltă în total peste 1000 de cai putere și 1100 Nm. Astfel, conceptul promite un timp de accelerație de la 0 la 100 de km/h în 2.6 secunde și o viteză maximă de 300 de km/h.

De asemenea, Piëch Automotive mai spune despre noul concept că oferă o autonomie de 502 kilometri în regim WLTP, fără să ofere mai multe detalii despre acumulator. Un aspect tehnic interesant este reprezentat de două transmisii pentru cele două motoare electrice, menite să ofere mai multă plăcere de condus.

Fiecare motor electric dispune de o transmisie cu două trepte.

În ceea ce privește aspectul, noul concept adoptă un limbaj de design simplu, cu linii ascuțite pe alocuri și cu suprafețe sculptate vizibile în special în spate. Ca dimensiuni, noul concept măsoară 4780 de milimetri în lungime, 2000 de milimetri în lățime și 1350 de milimetri în înălțime. La final, ampatamentul are o lungime de 2780 de milimetri.

Piëch Automotive își propune să transforme noul său concept în model de serie, începând din 2028. Viitorul model ar urma să fie produs de către canadienii de la Multimatic. Evident, fiind o marcă destul de mică, noul model ar urma să fie produs în serie limitată, mai exact în circa 2000 de exemplare. Marca elvețiană își propune să vândă noul său model la un preț de aproximativ 200.000 de euro.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru