Elon Musk, acuzat de sindicatul american UAW de amenințarea și intimidarea muncitorilor din industria auto

de Tiberiu Safta
Miercuri, 14.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sindicatul Muncitorilor din Industria Auto din America a depus plângeri la nivel federal împotriva lui Elon Musk și a fostului președinte Donald Trump. Președintele sindicatului susține că Musk și Trump încearcă să amenințe și să intimideze muncitorii din industria auto care vor să intre în grevă.

În urmă cu câteva zile, Elon Musk, șeful Tesla și CEO-ul rețelei de socializare X (fostul Twitter), a avut un interviu cu Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite și candidatul prezidențial din partea Partidului Republican. Acest interviu, care s-a dovedit a fi controversat din cauza opiniilor avute de cele două personalități, a intrat și în vizorul Sindicatului Muncitorilor din Industria Auto din America (UAW).

Președintele sindicatului, Shawn Fain, a dezvăluit că UAW a depus plângeri de muncă la nivel federal împotriva lui Musk și Trump pentru amenințarea și intimidarea muncitorilor din industria auto care doresc să intre în grevă. „UAW a depus plângeri de muncă la nivel federal împotriva miliardarilor dizgrațiați Donald Trump și Elon Musk pentru încercările lor ilegale de a amenința și intimida muncitorii care își apără drepturile prin participarea în activități concertate protejate, cum ar fi greve”, se arată comunicatul oficial UAW.

În timpul interviului, Trump i-a spus lui Musk că ar concedia toți muncitorii care intră în grevă.

„Intri și spui, 'Vrei să renunți?' Ei [muncitorii] intră în grevă, nu voi menționa numele companiei, dar ei intră în grevă iar tu spui, 'E Ok, toți sunteți dați afară. Toți sunteți concediați. Deci, fiecare dintre voi este dat afară' ”, a susținut Trump în interviul său cu Musk.

Sindicatul UAW reamintește faptul că este ilegal, conform legilor federale din Statele Unite, ca un muncitor să fie concediat pentru intrarea în grevă. Mai mult, amenințarea cu concedierea muncitorilor este ilegală conform Actului Național pentru Relațiile de Muncă.

În încheiere, sindicatul UAW a menționat că o va susține pe Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite, la alegerile prezidențiale din noiembrie.

via Motor1

Comentarii (2)

  • Acum nu stiu ce traducatori aveti voi acolo, nu va pot banui nicio secunda de bune intentii, dar bine-nteles ca de fapt lucrurile nu stau deloc asa cum scrie in acest articol. Detaliile conteaza si diavolul e in detalii. :)

    E usor de verificat, se poate asculta interviul online si oricine se poate edifica.

    Pe (cat se poate de) scurt:
    Trump povesteste despre cand a devenit presedinte si unul dintre primele documente care i-a fost adus la semnat a fost o licitatie pentru celebrul avion prezidential Air Force One. Licitatia urma sa fie atribuita celor de la Boeing si pretul era ... $5.7 MILIARDE pentru 2 aeronave prezindentiale Boeing 747, pentru ca se construiesc 2.

    Cand a auzit acea suma, Musk a inceput sa rada in hohote si a zis WOOOW! E o suma enorma - "crazy number". La auzirea acelei cifre, Trump a raspuns ca nu semneaza asa ceva, ca pt ca suma e absurda. Dupa 2 saptamani cei de la Boeing au revenit cu pretul redus cu 1.6 MILIARDE. :)

    In acest context Musk intervine si spune ca ar fi o idee buna sa existe o Comisie Guvernamentala de Eficientizare a Cheltuielilor care sa aiba grija de modul in care se cheltuiesc banii publici.

    Paranteza: acum orice om cu jumatate macar de creier functional realizeaza ca si noi am avea nevoie ca de aer de o asemenea comisie. E o chestie de notorietate ca banii se cheltuiesc anapoda si pe porcarii + contracte oneroase samd samd. Deci ideea lui Trump e extraordinara si se reflecta in sondaje masiv, Trump fiind pe primul loc in toate sondajele care nu sunt comandate de jigodii din mainstream media. Incheiat paranteza.

    Trump raspunde ca e o idee excelenta si-l invita pe Musk sa faca parte din acea comisie

    Musk raspunde ca ar fi bucuros sa accepte invitatia. Dupa care Trump ii spune lui Musk razand asa:
    - Stiu ca tu esti cel mai mare concediator. Cred ca ti-ar placea la nebunie (sa faci parte dintr-o asemenea comisie). Am auzit ce ai facut intr-o companie la care n-o sa-i dau numele. Muncitorii intra in greva la care tu spui ".
    Dupa care rad amandoi.

    Niciodata nu a spus Trump ca Musk ar concedia sau ca va concedia orice muncitor intra in greva. Astea sunt fantezii si deformari ale adevarului. Probabil Trump se refera la miile de angajati de la Twitter care se pare ca taiau frunza la caini si pe care i-a concediat Musk in 2022 cand a cumparat compania. 80% din angajati au fost dati afara atunci.

    Dar exista un razboi vechi intre Musk si sindicate. Omul pur si simplu nu suporta ideea, nu accepta asa ceva. Deci aia din sindicate, aceste bastioane comunistoide, au gasit un bun prilej sa-l dea in judecata. Nu vor castiga nimic. Nici muncitorii de la twitter nu au primit nimic desi au facut proces colectiv si i-au cerut 500 de milioane despagubiri. :)
    1 0
  • Pe zi ce trece își arată fata, un adevărat escroc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru