Luni, 30.07.2012
- Comenteaza
-
Trimite pe:
BMW i-a aplicat lui X6 un facelift, ocazie cu care SAC-ul german a devenit primul SUV cu faruri full-LED din lume. Dotarea inedită a lui X6, disponibilă opţional, îi conferă un aspect mult mai potrivit, în timp ce caracteristicile sale au rămas neschimbate.
X6 rămâne un model greu de digerat, chiar şi pentru fanii BMW, explicaţia existenţei sale fiind o nişă care nu şi-a găsit alţi jucători nici la patru ani de la apariţie. Modelul pare să fie creat pentru cei care vor un coupe şi un SUV şi nu stiu ce să aleagă între un X5 şi un Seria 6 Coupe, de parcă ar vrea să le conducă simultan pe amândouă. Ca să facem o paralelă cu fotbalul, X6 centrează, X6 dă cu capul şi tot X6 sărbătoreşte golul. Toţi trei merg apoi în parcare, se întâlnesc cu un alt X6 şi se urcă la bord, căci versiunea standard oferă doar patru locuri.
BMW X6 facelift (2012-2014)
3.0 xDrive35i auto
- Pret de pornire 66.526 €
- Taxa auto 961 €
Motor / Transmisie
Fiecare întâlnire cu versiunea de motorizare 35i din gama BMW este plăcută. De data aceasta, am savurat motorizarea 3.0 turbo în compania unei transmisii automate cu opt trepte realizată de ZF, care exploatează resursele disponibile într-un mod exemplar. Cei de la BMW nu s-au dezis nici de data aceasta, X6 fiind capabil de reprize bune în orice treaptă, derulate fie într-un urlet nebun, fie într-un calm surprinzător pentru o maşină care rulează cu 200 km/h.
Deşi un motor pe benzină este o alegere atipică pentru un SUV (sau un SAC) din Europa, X6 nu este nici leneş şi nici disperat după carburant, modelul fiind relativ economic pentru gabaritul său. În plus, sunetul motorului pe benzină care echipează acest model va cuceri inimile celor mai infocaţi fani diesel de pe planetă, cu toate că BMW s-a străduit din greu să-l facă pe N55B30 cât mai silenţios posibil.
Consum
Cea mai mică motorizare pe benzină din gama BMW X6 are un consum mediu de 10.1 litri la sută. În mediul urban, BMW anunţă un consum de 13.2 litri la sută pentru X6, în timp ce mediul extraurban prezintă un consum de 8.3 litri la sută. Situaţia lui X6 xDrive35i în segment este la fel de favorabilă precum pare, modelul BMW fiind cel mai economic decât rivalii săi comparabili.
Dacă ne uităm strict la aceste valorile declarate, consumul este absolut rezonabil. Până la un punct, aşa şi este, deoarece X6 a avut un consum de 12.9 litri la sută în cadrul testului nostru, derulat în apropierea oraşului Munchen.
Respectând cu stricteţe limitele de viteză şi accelerând cu pedala la podea pe porţiunile de autostradă fără restricţii, am reuşit să obţinem acest consum fără să ne străduim deloc. Media a urcat la 13 litri la sută după mai multe insistenţe ale piciorului drept, dar a refuzat să urce mai sus de atât, în ciuda eforturilor noastre.
Pentru cei care consideră că 12.9 litri la sută este prea mult pentru un asemenea model, există întotdeauna versiunile diesel, două la număr - 30d şi 40d.
Performanţe
La volanul lui X6 xDrive35i, ai nevoie de numai 6.7 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, totul cu o simplă apăsare până la capăt a pedalei din dreapta. Dacă piciorul drept îşi păstrează poziţia şi drumul din faţă este liber, veţi putea atinge 240 km/h.
În raport cu singurii rivali eligibili, SUV-urile mari, X6 se dovedeşte a fi mai rapid de la 0 la 100 km/h. Infiniti FX37 facelift pare să fie cel mai apropiat competitor, cu un timp 0-100 km/h de 6.8 secunde, urmat de Audi Q7 3.0 TFSI în versiunea de 333 CP, care are nevoie de 6.9 secunde pentru a atinge 100 km/h. Deşi motorul lui Audi Q7 are mai multă putere şi mai mult cuplu motor, unitatea care echipează X6-le oferă cuplul maxim la o turaţie mai joasă şi se mândreşte şi cu o caroserie mai uşoară, ceea ce ajută semnificativ demarajul.
Interior
La fel ca în cazul oricărui model din acest segment, interiorul atinge şi depăşeşte standardul de calitate pentru finisaje şi materiale. X6 este la fel de bine organizat ca orice BMW, iar egonomia elementelor care înconjoară şoferul este exemplară. Sigur, câţiva cârcotaşi se vor plânge că nu toate plasticele sunt pe atât de calitative pe cât ar fi putut să fie, dar aceste critici nu îşi vor avea rostul pentru proprietarii de X6, care doresc doar să fie răsfăţaţi odată ce urcă la bord.
Chiar şi după facelift, X6 rămâne un model destinat egoiştilor, care vor să se răsfeţe pe locurile din faţă într-un SUV mare, fără să le pese ce părere au ecologiştii, pasagerii din spate sau cei din jur despre ei.
În tot acest răsfaţ, am încercat şi locurile din spate. Acestea sunt tot două, în ideea de a sugera senzaţia de coupe. Opţional, clienţii BMW pot opta şi pentru o banchetă spate cu trei locuri. Aceeaşi senzaţie este sugerată şi de plafonul înclinat, care dă senzaţia de închesuit pe locurile din spate, în special pentru cei care s-au mai urcat într-un SUV mare de clasă premium şi ştiu la ce să se aştepte. Portbagajul oferă 570 de litri, suficient de mare încât să fie practic, dar parcă mic în raport cu dimensiunile exterioare ale vehiculului şi cu spaţiul oferit în spate. Chiar şi după facelift, X6 rămâne un model destinat egoiştilor, care vor să se răsfeţe pe locurile din faţă într-un SUV mare, fără să le pese ce părere au ecologiştii, pasagerii din spate sau cei din jur despre ei.
Preţ de achiziţie
X6 nu va fi niciodată o maşină pentru altruişti, ecologişti sau binefăcători. Nu, X6 a fost, este şi va fi destinat celor lacomi şi celor care sunt egoişti. În România, unde maşinile încă mai sunt un simbol al statutului social, X6 va rămâne în imaginaţia colectivă cu o imagine dizgraţioasă, care ne duce la prejudecăţi de fiecare dată când vedem un asemenea model pe şosea.
Într-un fel, nu-i corect faţă de X6, un model care se conduce mai bine decât arată şi de multe ori mai bine decât este văzut de majoritate. Deşi scopul său în gama BMW este un mister pentru mulţi, inclusiv pentru mine, modelul se dovedeşte a fi popular pe unele pieţe. Nu ştim cine şi-ar dori un Sports Activity Coupe de două tone, echipat cu o transmisie automată şi un motor pe benzină de 306 CP, care să coste aproape 70.000 de euro.
Este o alegere atât de ciudată şi de nepractică, încât suntem nevoiţi să-l depunctăm pe X6 la acest capitol. X6 nu este pentru cei cu spirit practic, ci pentru cei care vor să conducă simultan un SUV şi un Coupe, ceea ce îi face mai ieftin decât achiziţia unui X5 şi a unui Seria 6 Coupe, deşi reuşeşte să nu semene nici cu unul, nici cu altul în acelaşi timp.
BMW X6 facelift pleacă de la 66.526 euro cu TVA inclus pe piaţa din România. Versiunea testată, xDrive35i, pleacă de la 67.146 euro cu TVA inclus. Pentru a avea 5 locuri, trebuie să plătiţi în 344 euro cu TVA inclus. O versiune echipată similar cu exemplarul testat costă aproape 75.000 de euro, după cum arată Configuratorul Automarket.
Siguranţă
Din toată seria modelelor 4x4 cu indicativul X produse de BMW, X6 este singurul care nu a fost testat de EuroNCAP. Judecând însă după rezultatele fraţilor săi, X6 dispune de ADN-ul necesar obţinerii celor 5 stele. Totuşi, vorbim despre un model premium care costă multe zeci de mii de euro, nu despre o invenţie construită într-un garaj din Europa de Est.
SAC-ul de la BMW (e posibil să fie pleonasm până când primeşte un rival adevărat) vine echipat cu airbaguri frontale, laterale şi cortină, centuri pretensionate, tetiere active şi o mulţime de sisteme de siguranţă activă dintre care cele mai populare sunt DTC, ABS şi EBD.
Ţinută de drum
Trăim cu convingerea că orice model creat de BMW se va manevra bine pe şosea. Nu ştim cum fac inginerii din Munchen de reuşesc de fiecare dată acest lucru, dar au reuşit să facă un mastodont de două tone să se ţină bine pe şosea fără să-ţi dea senzaţia că se rupe în două când atinge o groapă. Din contră, X6 are o caroserie extrem de rigidă, care nu ne transmite nicio clipă senzaţia de slăbiciune, chiar şi atunci când o forţăm să-şi transfere masa de pe o punte pe alta sau de pe o parte pe alta.
Direcţia este suficient de precisă pentru un SUV, sistemul ActiveSteering nefiind dotare obligatorie în această gamă decât pentru cei cu dorinţe sălbatice pe drumurile virajate. X6 nu primeşte punctajul maxim la această categorie deoarece este absolut redundant pe teren accidentat cu jantele sale monstruoase şi cu anvelopele sale de şosea, chiar şi cu sistemul de tracţiune integrală xDrive. Pur şi simplu, modelul va rămâne înţepenit pe teren accidentat din cauza gărzii reduse la sol şi a unghiurilor de degajare caraghioase.
Vizibilitate
Când inventezi un nou segment, indiferent cum se numeşte acesta, trebuie să faci un compromis între ceva şi altceva. După ce au fost compromise abilităţile pe teren accident în favoarea şoselei, a venit rândul vizibilităţii să piardă lupta la masa verde cu design-ul.
X6 a fost echipată cu o lunetă îngustă pentru o maşină de asemenea dimensiuni, iar montanţii posterior sunt mari şi estompează mult vizibilitatea posterioară. Luneta lui X6 este adesea redundantă, fiind utilă doar când ne uităm în depărtare în spate.
Oglinzile laterale salvează situaţia alături de camera pentru marşarier, elementele fiind suficient de mari şi de performante pentru a cuprinde dimensiunile SAC-ului. Clienţii pot comanda şi un set de camere video, care include elemente montate în oglinzile laterale şi în grila faţă, care asigură o perspectivă de 360 de grade asupra vehiculului.
Tehnologie
X6 vine echipat în standard cu numeroase elemente de confort. În cazul maşinii de test, singurele "aroganţe" care lipseau erau scaunele ventilate şi cu reglare electrică a suportului lateral. Desigur, cei de la BMW mai oferă o serie de jucării pentru clienţii de X6, dar lipsa acestora se simte abia după ce nu le mai ai.
Însă, ne-a plăcut mult sistemul Head-Up Display, care îţi indică foarte clar direcţia în care trebuie să mergi şi face acest lucru în clar, chiar dacă ai în faţă o maşină portocalie şi soarele de amiază. Cei de la BMW au făcut treabă bună şi cu farurile full-LED, oferite opţional, premieră în segmentul SUV. Pe lângă faptul că arată bine, acestea oferă o lumină foarte clară şi puternică. Să nu uităm şi de sistemul de cruise-control adaptiv, care îţi reduce semnificativ efortul la o călătorie lungă.
Design
Este greu să faci un crossover care să arate bine, mai ales dacă vorbim despre o nişă care îmbină segmentele SUV şi Coupe. După cum arată X6, ne putem da seama că rezultatul finit a venit după multe şedinţe furioase ţinute în spatele uşilor închise, în cadrul cărora s-a decis fiecare detaliu al maşinii.
La patru ani de la debut, ne-am obişnuit cu aspectul său, aşa că facelift-ul vine într-un moment potrivit. X6 arată mai agresiv cu noile faruri, iar barei faţă îi prind bine noile ornamente şi formele redesenate. Deşi interiorul a fost modificat extrem de subtil, şi aici se simte o mică îmbunătăţire.
Ne-a placut
- Performanţe dinamice
- Cel mai bun consum din segment
- Motorizare performantă şi transmisie avansată
- Interior confortabil pentru şofer şi pasagerul din dreapta
Nu ne-a placut
- Capacităţi off-road limitate
- Design prea curajos pentru unii
- Locurile din spate
Date tehnice - BMW X6 facelift (2012-2014) 3.0 xDrive35i auto | ||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
Ştiri despre BMW
-
Centrul de dezvoltare software înființat de BMW Group și NTT Data, la Cluj Napoca, și-a triplat deja echipa, la doar 9 luni de la înființare. Până la finalul anului, aici vor lucra peste 500 de specialiști IT. (Miercuri, 02 Aprilie)
-
Noua generație BMW iX3 va fi prima dezvoltată pe mult așteptata arhitectură Neue Klasse a germanilor. SUV-ul cu zero emisii va fi produs în Ungaria, la Debrecen, de la finalul anului 2025. (Joi, 27 Martie)
-
Constructorul german de automobile a pubicat o serie de imagini, dar și informații, despre noul concept Vision Driving Experience. Acesta anticipează viitorul i3 Neue Klasse și, implicit, viitorul M3 electric. (Luni, 17 Februarie)
-
BMW Group România a încheiat anul 2024 cu performanțe record. Pentru prima oară, a fost depășit pragul de 6.000 de autovehicule înmatriculate la noi în țară, iar BMW rămâne lider în segmentul premium. (Joi, 30 Ianuarie)
-
Începând cu luna ianuarie 2025, toate modelele BMW diesel, produse în Germania, vor fi alimentate inițial cu HVO 100. Cu alte cuvinte, este vorba despre ulei vegetal hidrotratat. (Marti, 17 Decembrie 2024)
Si revenind la topic, o masina cu o tehnica de top, o placere deosebita la condus pe sosea, insa in opinia mea prea scumpa chiar si pentru un BMW. In plus incearca sa impuste doi iepuri dintr-un foc: capabila on road si off road. Dar defapt este un compromis intre cele doua, pentru ca nu va avea tinuta de drum pe sosea ca un Seria 5 si nici nu va trece prin vaduri precum un Range Rover. Cam asa este masina asta in opinia mea. Insa, asa cum am zis, tehnic este impecabila. Tipic BMW pana la urma. Clar nu poti regreta o asemenea achizitie. dar totusi, de ce ai face-o? Probabil pentru impresie si prestanta.
Dezamagitor, clar ca va compromiteti in fata vizitatorilor site-ului vostru.
Siguranta - 5 stele pline, dar modelul nu a fost testat niciodata... cum ati reusit oare sa fiti asa de categorici? Este o diferenta enorma intre testare si evaluare, iar voi asta ati facut: EVALUARE!
De acord cu voi. Diversitatea opiniilor este binevenita, insa incet s-a ajuns la altceva. In loc de argumente avem generalizari si catalogari in functie de masina detinuta. Ceea ce e penibil.
Succesul X6 nu-l poate pune nimeni la indoiala, vanzarile spun tot. De aceea si ceilalti constructori premium au planuri pentru modele in acest pseudo-segment.
Mie personal imi place. Cred ca e un compromis bun intre dinamica si asigurarea unui anumit grad de confort si siguranta pe drumurile patriei. Sigut ca nu poti sa mergi cu X6 pe terene accidentat insa nici nu iti rupi pragurile si scutul pe drumurile de munte de la noi sau iarna.
Ce facem cand cineva spune "imi place hyundai i30" si 30 de fani renault baga manute rosii? Ce facem cu "democratia" cand ea este mai mult daunatoare?
Ce facem cand comentarii cu o exprimare de bun simt sunt anulate de voturi negative iar mizerii de genul "esti prost ba cu japita ta nemteasca" sunt aplaudate? (bine.. nea' Mafia deja a plictisit pe toata lumea si nu ii mai da nimeni dreptate cand scoate cate o japita nemteasca din tastatura ... dar intelegeti ce spun)
Poate baietii de la AM, si sefii lor de la iMedia vor gasi de cuviinta sa isi puna intrebarea "nu cumva dam dreptul la vot unor copii de 8ani care habar n'au pe ce lume traiesc?".
votul negativ la comentul tau este de la mine din 2 motive:
1. nu are nicio legatura cu articolul de mai sus deci total inutil si
2. esti penibil sa scrii ceva ca sa-ti fie apreciat comentariul pe internet ca sa nu mai zic ca e si mai penibil sa-ti pese de cati apreciaza sau nu ceea ce zici tu. De fapt si mai penibil e sa te smiorcai ca nu ai primit 'manute' verzi la ce ai scris pe-aici.
Stii bancul ala cu vulpea care vroia sa faca si ea ceva similar corbului, care zbura invers si a fost surprinsa de urs? Epilogul e valabil si aici: "democratia e aici sus, acolo jos e **** pe pamant" ...
Asta ca sa-ti raspund la intrebarile tale existentiale.
Nu, nu despre asta e vorba, bineinteles. E vorba despre principii. Daca vrem sa facem un lucru BINE, trebuie sa respectam niste principii. Fie ca ne place, fie ca nu.
Eventuala asemanare dintre X6 si X5 nu poate sa tina loc unui test real, cu toate ca nici acela nu substituie urmarile unui accident real. Daca nu a avut loc nici o testare, principiul este ca NU SE ACORDA PUNCTAJ. Simplu. Nu dezavantaja, dar nici nu avantaja. Cum ti se pare?
Poti sa spui ca golf care are 5stele pt versiunea standard (modelul 2008) nu poate sa arunce "o umbra" asupra versiunii cabrio a aceleiasi generatii? Asta avand in vedere ca modelul cabrio are modificari semnificative ale sasiului pentru a corespunde legislatiei si a obtine o rigiditate similara cu a versiunii standard. Ulterior, la modelul curent, a fost testata si versiunea cabrio - evident 5 stele, ca si fratele sau cu toata tabla la purtator.
Similar cred ca poate sa fie facuta afirmatia ca X6 va avea un comportament asemanator cu fratiorul X5 si verii un pic mai indepartati.
Mutand discutia pe modul cum se evalueaza "stelele" testului AutoMarket obtinem doua "voci" - una impartiala care spune exact ca tine - nu a fost testat deci nu stim si gata, ZERO stele; si una un pic mai permisiva, poate la fel de impartiala, care sa spuna ceea ce au scris baietii in articol.
"Principial" imi sta in gat sa fac o afirmatie indubitabila si sa se gaseasca unii care sa nu fie de acord doar pentru ca nu le place fata mea (sau "fontul" in cazul de fata). Motiv pentru care am scris cele de mai sus :)
La fel de impartiala este, cred, si afirmatia ca intr-un x6 vei avea aceiasi soarta cu dl. Huidu .. o sa-i ranesti glezna sotiei in timp ce in masina "adversa" se moare.
Motivul este destul de clar - un vapor de 2tone gaseste greu un "concurent" pe masura sa.
Suna destul de nasol daca te gandesti ca in respectivul eveniment au murit trei oameni, dar daca nu era implicata o "vedeta" nu afla nimeni de ei - iar EI nu sunt doar trei, sunt sute de oameni care mor anual pe drumurile din roamania si dintre ei multi mor din cauza ca unii au vapoare iar altii masini "normale".
Din pacate pentru romania normal este Loganul, care conform spuselor sefului de la Renault, nea de beof, NU AU NEVOIE DE SIGURANTA ... sa vezi acum cata ura o sa curga in texte din partea posesorilor de logan... si sa vezi impartialitate si principii ;)
de beof NU a spus ca NU AU NEVOIE DE SIGURANTA".....asta spui tu incercand sa dai o alta conotatie declaratiei.
impartialitatea presupune si corectitudine. Daca nu dai dovada de corectitudine nu te pot banui ca ai fi si impartial.
PS. nu sunt detinator de logan
Get to the point. Nu divagam!
Lasa Loganul, Dacia si evenimentele rutiere.
Sa revenim la stele si modul de acordare a lor
Deci esti de acord cu mine, dar nu prea... tu ai merge pe deductii. Bune si alea, dar pana la un punct. Ma bucur totusi ca nu respingi brutal ideea mea.
PS1: Propun Automarket ca "manutele" sa nu poata fi acordate decat de utilizatorii inregistrati.
PS2: Tinicheaua de 2 tone cu Huidu, a fost ML,
care se fabrica in USA. La Dodge Ram acasa, adica.
PS3: Nu exista impartialitate sau obiectivitate la oameni, este un aspect dovedit stiintific. SUNTEM subiectivi, prin definitie, ca altfel am fi computere. Deci Automarket cam aici are o scuza, in gradul de afinitate fata de marca sau modelul testat.
Asa cum am mai spus, nu sunt fan BMW. Insa nu pot sa nu remarc faptul ca tehnologic sunt undeva sus si unii inca ravnesc la ce au ei.
Esti agresiv nefondat. Marci premium sunt multe, unele sunt exclusiviste, altele populare. BMW este, ce e drept, no.1 mondial la clasa premium, DAR multumita Chinei. Bogatasilor chinezi le curg balele dupa o europeana de lux iar BMW ii satisface. Ca si pe romanii fara casa, servici si inglodati in datorii, dar care detin un bemvache second "rulat in germanica" cu kilometrii putini, arata ca nou, desi e din 2000...
Mi se pare mie sau si tu ai asa ceva? Avatarul tau seamana cu un ursulet:)
Faptul ca existe aliante se datoreaza mai multor motive. cel mai important pentru faptul ca proiectarea si accesul la tehnologii sunt mai ieftine decat daca le-ai dezvolta pe cont propriu (si bogatii fac economii). Pentru ca, asa cum am spus si in alta parte, ca sa construiesti o masina foarte buna e nevoie in primul rand de ingineri foarte buni (pe care ambii ii au) si bani (pe care din nou ambii ii au). Dar de pe principiul "nu te lega la cap fara sa te doara" nu isi are rostul sa investeti zeci de milioane de euro in dezvoltarea unor hibride cand poti sa investeti jumi-juma cu Toyota si sa folositi tehnologiile unul de la celalalt. Reteta asta se aplica de mult timp si s-a dovedit a fi una foarte profitabila (exemplu simplu, alianta de peste 15 ani dintre PSA si Fiat pentru utilitate, sau alinata dintre GM si Opel tot pe segmentul asta, la fel cum procedeaza acum si Renault cu Mercedes).
Nu e ursulet, dar daca stii tu ca s-au fabricat pana in 2000...., si kilometri nu sunt chiar putini, iar ca aratat ca nou este f bine, ca daca arata ca vechi era o "rabla" , cat despre datorii si celelalte, vorbesti in sabloane ca multi...despre China, daca nu ar mai vinde nimeni nimic acolo tot sus va ramane Bmw, macar pe podium, ai uitat de SUA, in afara de Europa, iar Toyota cumva e straina de China? Iar tu vrei sa fii destul de des mai catolic decat Papa ,uitandu-ma la comentariile legate de siguranta de 5 stele la X6
Nu am nimic cu BMW, dimpotriva chiar, dar mie personal X6 nu-mi place.
Am ce am cu baietii de la Automarket, care sunt inconsecventi.
Atat.
PS: China a scos multe marci din mazga... BMW a avut, din totalul cresterii pe anul trecut, peste 33% datorita Chinei. Si ghice ce: Audi datoreaza in acelasi mod peste 37% tot chinezilor!
@LauCalin - nu stransul de manute verzi/rosii este "pasional" (a se vedea cate sute de voturi negative am pe la niste stiri despre duster si lodgy :P), problema este ca vii si spui "imi place ceva" si cei carora nu le place te taxeaza urgent si .. nu contezi, la fel ca intr-o democratie. In democratie s-a demonstrat practic faptul ca multimea nu are "dreptate" cand voteaza, chiar este departe rau de adevar atunci cand voteaza ... dar o dam in politica si nu este aici locul.
In ultima vreme alianta BMW-Toyota a luat fata aliantei MB-Renault (surprinzator as spune avand in vedere ca la primii sunt doar cuvinte iar la cei din urma colaborarea s-a materializat deja).
Marea problema este faptul ca unii nu inteleg ce ar trebui inteles din aceste aliante (aici LauCalin a dat o explicatie foarte buna, si ar trebui sa bage multi la cap ce scrie el) ci inteleg ce le "convine" pentru a-si exprima frustrari si furii acumulate in cinestie ce fel.
Si Sharks, nici mie nu-mi place X6:)
:) Critici BMW dupa care ii iei la rand si pe Audi si Merc.
Asadar, sunt toti in aceeasi oala.
Ceea ce nu e departe de adevar. Pana la urma, e o chestiune de gusturi. In rest, consider ca tripleta germana este foarte apropiata in materie de calitate, performante si preturi.
Nu exista dragilor doar avantaje, tot timpul este si reversul medaliei, in schimbul unei fiabilitati mai bune, care se vede dupa 200 de mii de km, caz in care majoritatea posesorilor care fac parte din clasa mijlocie si le SCHIMBA, japonezii ofera motoare clasice depasite, anemice, materiale slabe, suspensii proaste( exista si exceptii) si pana sa ajungi sa vezi acea fiabilitate ai parte de aceste "avantaje", o mai tii maxim 100 de mii si o schimbi, deci inainte sa-i tot dam cu fiabilitatea in sus si-n jos, sa ne gandim la mentalitatea colectiva si la consumism, la occidentalul care vrea tot timpul masini noi, acum exsita o scadere la marcile de volum, dar global numarul masinilor vadute oricum creste, datorita Asiei, Orientului, Americii de Sud si inca a Americii.
Iar ca sa inchei, daca preturile europenelor sunt umflate cu pompa, pai la o asiatica in 2012 cu interior demn de anii 2000 si tehnica si suspensie tot cam la fel, cum e? Chiar daca e cu cateva mii sub europene, supraevaluarea este proportionala, totul este calculat, nu face nimeni pomeni cum credeti unii, iar daca Bmw, Audi si Mercedes au modele care seamana leit, pai Lexus are modele care sunt super leite dupa cele care sunt ele leite de la mama lor, dar daca s-a ajuns ca unii sa confunde pe strada cele 3 marci inseamna ca sunt consumatori de marfa de calitate extra.
Eu apreciez foarte mult toate cele 3 marci germane si cred ca sunt departe de concurenta in toate aspectele, atat ca si calitate a fabricarii cat si ca performante si tehnologie. O dovada in plus este faptul ca toti ceilalti urmaresc sa-i detroneze.
Dar iti respect parerea. Sunt insa de acord cu @dan_grc
@Unckle,
Alea de la Renault si Dacia nu se pun pentru ca iti inveselesc diminetile inversunarile unora care stiu ei 100% ceva, dar ei nu au nicio legatura cu Renault. Sunt doar simpli fani. :)))) Si eu am vazut ca iau foarte multe negative acolo, dar nu are rost sa ma mir. Doar acolo "mi se inchide gura ca mai am mult laptic de baut", iar indivizii au "fumat multi ca mine". Zau daca nu incep ziua mai bine cand aud asta si vad pliiiin de negative la mine. ;))