Ediție aniversară Audi RS 4 Avant Edition 25 Years: producție limitată la 250 de exemplare

de Tiberiu Safta
Marti, 28.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a lansat o ediție specială aniversară pentru RS 4 Avant, versiunea de performanță a break-ului de clasă medie. Noua ediție marchează 25 de ani de la debutul lui RS 4 Avant și primește un motor de 470 de cai putere, iar producția este limitată la 250 de exemplare.

În 1999, Audi a lansat pentru prima dată RS 4 Avant, versiunea cea mai puternică a break-ului de clasă medie. Pentru a marca acest moment, Audi tocmai a prezentat oficial o nouă ediție aniversară pentru RS 4 Avant, cunoscută ca Edition 25 Years. Așa cum sugerează numele, noua ediție specială marchează 25 de ani de la debutul lui RS 4 Avant și aduce mai multe noutăți vizuale, dar și tehnice.

La nivel vizual, noul Audi RS 4 Avant Edition 25 Years va putea fi recunoscut după cele numeroasele accente negre prezente în zona geamurilor laterale, după emblemele Audi vopsite în negru și după luminile LED din față și din spate mai fumurii prin comparație cu un RS 4 Avant obișnuit. De asemenea, noua ediție specială primește și un abțibild "RS 4 Edition 25 Years" vizibil pe geamurile laterale din spate.

Noua ediție aniversară este disponibilă în 3 nuanțe exclusive: galben Imola, gri Nardo și negru Mythos. Audi oferă și un pachet vizual cu elemente din fibră de carbon pentru oglinzi și pentru elementele aerodinamice din față, spate și laterale. De asemenea, față de un RS 4 Avant standard, noua ediție aniversară renunță la barele de pe plafon pentru o aparență mai dinamică.

Exteriorul este completat de jante de 20 de inch, vopsite într-o nuanță mată și încălțate în anvelope Pirelli de stradă.

Opțional, clienții pot opta și pentru jante negre de 20 de inch care sunt încălțate în anvelope semi-slick.

În interior sunt prezente numeroase accente galbene sub forma unor cusături, vizibile la scaune, bord și la panourile portierelor. Inclusiv covoarele au accente galbene și primesc și sigla RS 4, alături de emblema diviziei Audi Sport. Scaunele sport sunt îmbrăcate în piele în combinație cu microfibră Dinamica, iar imediat sub tetiere este vizibilă sigla RS 4 vopsită în galben.

În consola centrală este prezentă o plăcuță cu numărul exemplarului. O altă noutate este prezentă la instrumentarul digital, care poate fi personalizat cu un fundal alb pentru turometru și vitezometru, un omagiu adus lui Audi RS2 Avant. Opțional, Audi oferă un volan îmbrăcat în alcantara și cu o parte inferioară aplatizată.

Noua ediție aniversară RS 4 Avant Edition 25 Years primește același motor V6 bi-turbo de 2.9 litri, dar care dezvoltă acum 470 de cai putere, cu 20 de cai putere mai mulți decât motorul lui RS 4 Avant standard. Cuplul este de 600 Nm. Astfel, noua ediție aniversară sprintează de la 0 la 100 de km/h în 3.7 secunde, fiind mai rapidă cu 0.4 secunde față de RS 4 Avant obișnuit.

Viteza maximă este de 300 de km/h.

Alături de un motor mai puternic, noua ediție aniversară mai primește și o suspensie revizuită, cu o gardă la sol mai joasă cu 10 milimetri. Arcurile sunt reglabile manual, iar acestea pot fi reglate pentru a permite o gardă la sol și mai joasă cu încă 10 milimetri. Noul model primește și un diferențial sport quattro, iar unghiul de cădere pentru puntea din față este și acesta diferit. Inclusiv brațele suspensiei din față sunt mai rigide. Asemenea modificări promit o aderență mai bună în viraje și o manevrabilitate superioară. Modificările sunt completate de frâne din carbon ceramică.

Clienții noului Audi RS 4 Avant Edition 25 Years mai primesc mănuși Alpinestars speciale, precum și un ceas de mână cu ace din fibră de carbon și cu accente galbene. La fel ca mașina, ceasul de mână este produs tot în 250 de exemplare.

Comenzile pentru noua ediție aniversară vor fi deschise în iunie. În Germania, prețul de pornire al noului Audi RS 4 Avant Edition 25 Years este de 142.905 euro.

via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru