Echipa Dacia Sandriders, pregătită pentru primul său raliu. Va lua startul în Raliul Marocului

de Tiberiu Safta
Marti, 01.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipa Dacia Sandriders va debuta oficial în Raliul Marocului, ultima etapă a Campionatului Mondial de Rally-Raid. La start vor fi aliniate 3 echipaje, formate Nasser Al-Attiyah, Sebastien Loeb și Cristina Guttierez.

Dacia urmează să debuteze oficial în cursele de rally-raid odată cu Raliul Marocului. Aceasta este ultima etapă din sezonul 2024 a Campionatului Mondial de Rally-Raid (W2RC) și se va desfășura în perioada 6 – 11 octombrie. Cu această ocazie, Dacia se va pregăti temeinic pentru marea cursă de la începutul lui 2025, și anume Raliul Dakar.

Raliul Marocului, considerat a fi un mini-Dakar, se va desfășura pe o distanță totală de 2468 de kilometri, dintre care 1512 kilometri vor fi contra cronometru. În total, raliul va avea 5 probe speciale. Pentru echipa Dacia Sandriders, prioritatea absolută este pregătirea pentru Raliul Dakar.

La startul cursei, echipa românească va alinia la start 3 echipaje: Nasser Al-Attiyah, cu Edouard Boulanger în postura de copilot; Sebastien Loeb, secondat de Fabian Lurquin și Cristina Guttierez, care îl va avea copilot pe Pablo Moreno Huete. Cele 3 mașini vor purta următoarele numere de concurs: 200 (Al-Attiyah), 212 (Guttierez) și 219 (Loeb).

Un alt obiectiv important este câștigarea titlului la piloți de liderul clasamentului, Al-Attiyah.

Qatarezul a început sezonul cu echipa Prodrive și are un avantaj de 25 de puncte în acest clasament.

Raliul Marocului va începe în 6 octombrie, la Marrakech și se va termina în 11 octombrie, la Mengoub Bouârfa.

via Dacia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru