După 25 de ani, maşina din filmul "Înapoi în viitor" a devenit electrică
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Pentru a sărbători cum se cuvine 25 de ani de la prima proiectare în cinematografe a filmului "Înapoi în viitor", italienii de la Wired au plănuit un eveniment special, concentrat în jurul unui adevărat simbol al peliculei. Este vorba despre celebrul automobil DeLorean DMC-12, folosit de actorii principali pentru a călători în timp.
Maşina a fost modificată pentru a putea suporta un tren de propulsie electric fiabil, dezvoltat de italianul Roberto Vizzi în colaborare cu Enel şi e-Cars Now. Maşina, rebotezată Electric Car, renunţă la clasicul motor V6 de 2.8 litri în favoarea unuia electric, cu performanţe notabile.
Propulsorul poate accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 4.2 secunde, garantând o viteză maximă de 140 km/h, suficientă pentru ca maşina să poată efectua "saltul temporal", devenit celebru în film. Deşi vorbim de un prototip, DeLorean poate asigura o autonomie maximă de 220 de kilometri, o cifră promiţătoare pentru un autovehicul de acest tip.
Pentru a evidenţia calităţile maşinii electrice, dar şi pentru a aminti tuturor de forma futuristă a modelului, DeLorean Electric Car străbate Italia de la Milano la Roma, în perioada 25-28 octombrie.
via | autoblog
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Mediu
-
Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7. Noile norme vor introduce limite de emisii de particule rezultate din frâne și anvelope, precum și cerințe minime de performanță pentru durabilitatea bateriei în cazul vehiculelor electrice. (14.03)
-
Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7, care sunt acum mai blânde față de propunerea inițială. Astfel, noile norme revizuite sunt acum mai apropiate de actualele norme Euro 6. (10.11)
-
Potrivit noilor teste GreenNCAP, Dacia Spring este cea mai eficientă mașină electrică din Europa pe perioada de producție și de utilizare. Mai mult, același test relevă că Ford Puma este mașina cea mai prietenoasă cu mediul la nivel european în clasamentul mașinilor cu motoare termice. (27.03)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- Primul exemplar Alfa Romeo 33 Stradale a fost livrat
- STUDIU: Doar 1% din proprietarii de mașini electrice ar reveni la termice
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
KITT insemna Knight Knight Industries Two Thousand :) si cred ca era un Pontiac desi in noul Knight Rider.. KITT este inseamna acelasi lucru doar ca 3000 in loc de 2000 si era un Shelby ceva... dar serialul a fost foarte slab, anulat la scurt timp.