Drumarii deszăpezesc Transfăgărășanul. Ar putea fi deschis la mijlocul lunii iunie

de Alexandru Monenciu
Marti, 21.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov continuă să deszăpezească Transfăgărășanul. Drumul ar putea fi deschis la jumătatea lunii iunie.

Chiar dacă vremea s-a încălzit, pe Transfăgărășan mai sunt încă porțiuni unde zăpada depășește în continuare chiar și 3 metri. În consecință, drumul montan este în continuare închis între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov anunță că drumarii continuă deszăpezirea Transfăgărășanului, scriu cei de la Profit.ro.

Dacă totul decurge conform planului, circulația ar putea fi deschisă la jumătatea lunii iunie.

"Continuăm deszăpezirea Transfăgărășanului! Suntem în linie dreaptă pentru deschiderea celui mai spectaculos drum din România până la mijlocul lunii iunie," au transmis reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

via Profit

Comentarii (1)

  • Asta a fost probabil iarna cu cea mai putina zapada in zona montana din ultimii 30-40 de ani. Prietenii care au fost alaltaieri la Balea pe biciclete mi-au zis ca Nordul (care are mai multa zapada) era curatat pana sus la tunel, Sudul insa nu. Ce-o fi asa grea ? Si de ce trebuie sa para un efort sisific, exceptional, in fiecare an ? Cand utilaje performante exista, (chiar in dotarea DRDP-urilor), operatori exista, motorina nu mai e pe ratie, nu sunt viscole zilnice si zapada e de mult stabilizata ? In 8 ani din 10 s-ar putea deschide intre 1 si 15 Mai si asta ar trebui sa fie 'targetul' ! Iar daca la 1 Iunie e iar viscol (cum se mai intampla in 2 ani din 10), il inchidem 2-3 zile, e ok !
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru