Oficialii procuraturii din Brunswick, Saxonia Inferioară, landul în care se află sediul central Volkswagen, a anunțat că instituția a acuzat 15 directori ai grupului Volkswagen și unul din conducerea unui furnizor de asistență și instigare la fraudă, evaziune fiscală, certificare falsă și publicitate înșelătoare.
Toți cei implicați au legătură cu celebrul scandal Dieselgate în care oficiali ai grupului Volkswagen au fost acuzați și, unii dintre ei, condamnați pentru ascunderea unor informații privitoare la emisiile reale ale automobilelor.
Potrivit economica.net, dovezile aduse de procurori au dus la retragerea de pe piață și la plata unor despăgubiri în anumite state din întreaga lume pentru circa nouă milioane de vehicule ale mărcilor Volkswagen, Audi, Seat și Skoda. Acestea fuseseră vândute consumatorilor, fără ca aceștia să fie informați, cu un așa-numit dispozitiv de trucare a emisiilor care a contribuit la eludarea testelor.
Deocamdată, parchetul nu a numit niciunul dintre executivii acuzați, însă aceștia ar fi permis comercializarea unor mașini aflate într-o stare care nu fusese aprobată oficial și au făcut publicitate înșelătoare.
Un purtător de cuvânt al Volkswagen a declarat că ancheta penală demarată împotriva companiei în acest caz a fost abandonată în 2018, după ce a fost plătită o amendă și că acum grupul nu este implicat în procesul împotriva acestor suspecților individuali.
„În acest context nu comentăm celelalte acuzații care au fost scoase la lumină”, a menționat purtătorul de cuvânt.Via economica.net
Pe la Mercedes si BMW cand trec?
Sau ei sunt nevinovati?
Cand au fost amendati pentru ca s-au aliat ca sa nu implementeze sisteme pentru reducerea poluarii, nu s-a gandit nimeni ca vor insita si vor pacali lumea?
Bine ca apar toti acum cu masini frumoase electrice ca sa salveze lumea.