De la 1 august puteti cumpara si roviniete valabile pe trei luni
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Incepand cu data de 1 august, Ministerul Transporturilor si Infrasturcturii va introduce rovinieta valabila pe trei luni. Aceasta rovinieta va fi implementata odata cu sistemul electronic de emitere al rovinietei. Soferii romani pot achizitiona rovienite cu valabilitate de o zi, sapte zile, 30 de zile sau de un an, la preturi intre trei euro si 1.210 euro in functie de tipul autovehiculului.
Odata cu introducerea rovinietei valabila pe trei luni, CNADNR va pune in functiune sistemul electronic de emitere si control al rovinietei, care va sanctiona soferii care nu au rovinieta. Acesta functioneaza printr-o serie de senzori, monitorizati de CNADNR, care atentioneaza echipajele de politie de prezenta vehiculelor care circula fara rovinieta. Aceste vehicule sunt verificate ulterior, iar soferii care sunt prinsi fara documente care atesta plata rovinietei sunt nevoiti sa plateasca despagubiri catre CNADNR in functie de tipul vehiculului, de la 28 de euro pana la 1.210 euro si amenzi cuprinse intre 250 si 4.500 de lei.
Soferii care conduc un autoturism fara rovinieta pot primi o amenda intre 250 si 500 de lei si vor fi nevoiti sa achite 28 de euro, contravaloarea pe un an a unei roviniete pentru acel vehicul. Soferii vehiculelor care au o masa maxima de 3.5 tone vor fi sanctionati cu amenda intre 750 si 1.200 de lei, in timp ce soferii camioanelor cu o masa de minim 12 tone si patru axe pot primi o amenda de pana la 4.500 lei.
Acestia din urma vor fi nevoiti sa achite si despagubiri pentru CNADNR cu o valoare de minim 28 de euro si maxim 1.210 euro, care constituie tariful unei roviniete pe un an.Odata prinsi fara rovinieta, soferilor li se va retine certificatul de inmatriculare al vehiculului pana la prezentarea dovezii de achitare a rovinietei. CNADNR va urmari esantioane de trafic si va transmite informatii personalului care face verificari prin intermediul unor terminale mobile. Acestia vor controla doar vehiculele suspecte de neplata a rovinietei.
Via | Mediafax
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Intern
-
Holand Automotive Group este noul partener oficial Ferrari la București, începând cu luna ianuarie 2025. Forza Rossa și-a vândut toate activitățile comerciale după 18 ani de activitate. (21.01)
-
Potrivit celor mai noi date furnizate de Asociația Constructorilor de Automobile din România, producția de mașini din țara noastră a atins un nou record în 2024. Anul trecut au fost produse peste 560.000 de mașini în România. (17.01)
-
Noua Dacia Bigster poate fi comandată în România. Disponibil în patru niveluri de echipare, noul SUV de segment C pornește de la 23.000 de euro, cu TVA inclus. (09.01)
- Toyota este cel mai valoros brand auto. Mercedes-Benz și Grupul Hyundai, pe podium
- Primele imagini neoficiale cu Mercedes-Benz Clasa S Coupe
- Fiat a rămas vedeta Stellantis și în 2024: cea mai vândută marcă din portofoliu
- Ce debutează prin alte părți: MG Majestor este un SUV, cu o lungime de 5 metri, pentru India
- Un nou model chinezesc vine în Europa: Zeekr 7 GT promite peste 800 km autonomie
Ar trebuii ca CNADNR sa plateasca despagubiri pt masiniile avariate din cauza dumurillor de 2 lei.
Cam asa au fost facute pana acum drumurile din tara noastra pe banii nostri: de unica folosinta. Si atunci imi pun intrebarea: De ce sa continui sa platesc taxa asta de drum? Pentru ca am prea multi bani? Pentru ca sunt atat de multumit de starea drumurilor si vreau sa ii rasplatesc pe cei de la CNADNR? Pentru ca dupa o investitie de 15 mil de euro in radare performante sa se arunce pe geam si banii acestia? Mama lor de nesimtiti!!!!!!
rovigneta=corect