DaimlerChrysler promite versiuni hibride

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 13.03.2007
DaimlerChrysler a anuntat ca toate modelele sale vor avea ca versiune optionala si o motorizare hibrida.

Dieter Zetsche, presedintele DaimlerChrysler, a declarat unei reviste germane de specialitate ca toate vehiculele DCX vor avea si o versiune hibrida. Zetsche a recunoscut ca problema mediului si vehiculelor hibride este foarte importanta, mai ales acum cand Consiliul European incearca tot mai mult sa reduca emisiile de carbon.

Presedintele DCX a anuntat si ca primul model hibrid va purta sigla Chrysler si va fi prezentat cel mai tarziu anul viitor. Acest hibrid va fi urmat de o versiune "blanda", de aceasta data din partea Mercedes-Benz, in 2009. Primele hibride DaimlerChrysler vor fi distribuite pe piata americana, urmand ca la scurt timp ele sa fie disponibile si pentru cea europeana.

Un hibrid "bland' este esentialmente un motor conventional dar cu sistem de pornire actionat printr-un motor electric. Acest tip de hibrid poate intra in actiune la un semafor sau pe autostrada, propulsorul electric asigurand turarea motorului pana cand este nevoie din nou de combustibil. Decizia de a utiliza un hibrid "bland" a fost luata pentru a smulge 70% din eficienta unui hibrid si a reduce costul de productie cu 30%.

Lansarea hibridului DaimlerChrysler va coincide cu prezentarea oficiala a unui vehicul asemanator de la BMW, cele doua companii semnand un parteneriat pentru dezvoltarea tehnologiei ecologice.

Zetsche a mai dezvaluit si ca masinile produse in China de parteneriatul Chrysler-Chery vor fi vandute si in Germania si in Statele Unite.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru