Dacia Sandero rămâne preferata europenilor. Duster încheie luna iulie pe locul 4

de Alexandru Monenciu
Vineri, 23.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Sandero a fost cel mai vândut model, din Europa, în luna iulie. Marea surpriză este, însă, SUV-ul Duster, care a urcat pe locul 4 în topul preferințelor.

Sandero este cel mai popular model al constructorului de la Mioveni. Nu o spunem noi, ci o demonstrează cifrele de vânzări, care poziționează Sandero pe primul loc în topul vânzărilor europene de luni bune.

Și în luna iulie, Dacia Sandero a fost cel mai vândut model din Europa, cu 22.398 de exemplare, cu 34% mai multe decât în aceeași lună din 2023, arată datele analizate de Profit. Locul secund a fost ocupat de Volkswagen T-Roc, cu 19.254 de unități (+5%), iar pe ultima treaptă a podiumului a urcat Toyota Yaris Cross (17.314 unități, +47%).

Marea surpriză este, însă, Dacia Duster. SUV-ul constructorului de la Mioveni a încheiat luna iulie pe locul 4 în acest top, cu 15.884 de unități comercializate (+29%). Această performanță se datorează, în special, lansării noii generații.

Duster s-a poziționat în fața unor modele cu greutate precum Kia Sportage, Toyota Yaris, Renault Clio, Hyundai Tucson, Opel Corsa și Volkswagen Golf.

via Profit.ro

Comentarii (14)

  • Dizăl Rulz Forevăr
    Niște fraieri sărăntoci. Românii se plimbă cu beemve nu-bate-nu-trăncăne și săracii ăștia cu Dacia. Și ne dau nouă lecții de civilizație.
    14 15
  • Saracia isi spune cuvantul.
    Dar de apreciat ca lumea merge pe masini noi si nu troacele obosite diesel ale germanilor.
    1 2
  • un cetatean
    Unde e bai englezule Tesla Y ? Iar plangi pe aici ca Dacia se vinde mai bine ca Bmw ? te-ai trecut deja la islam ? Ca asta e trendul in Uk, vezi ca alcoolul este interzis, treaba ta .
    11 0
  • Fără nici o intenție de a jigni, Dacia este mai mult o soluție decât mașină. Dacă Dacia câștigă în detrimentul Hyundai, Kia, Toyota, WV, Peugeot etc… pare că puterea de cumpărare scade și ne mulțumim cu “mai puțin”, dar de mișcat trebuie să ne mișcăm.
    Oricum Dacia merită felicitări!!!
    9 5
  • Eu am avut ca mașină de serviciu o Dacie Logan cu motor 1.5 dci de 90 cp, luată de nouă.
    Am avut-o 4 ani și am făcut cu ea 105000 km.

    În afară că se ardeau becurile de semnalizare cam la 4 luni, nu am avut vreo problemă mecanică cu ea. A pornit iarnă vară la prima cheie.
    Accelera câmd doream ca să fac depășiri și frâna foarte bine. Aerul condiționat a mers și el ok. Îl reglam manual cum îmi plăcea mie, să nu mă sufle direct în frunte cum făcea Golful 5 cu clima automată.

    Nu mi-a trebuit cruise control, lane assist, navigație (aveam suport de telefon mobil). climă automată bi-zonă piele etc etc

    Până la urmă asta contează. Să-ți faci treaba cu ea.

    Mi-aș cumpăra o Dacie? Răspunsul este că nu. Lumea vrea ceva mai rafinat, să aibă putere, confort mai bun, să aibă un design frumos, adică să se mândrească cu mașina că de aia dă un purcoi de bani pe ea.

    Dar nu poți spune că Dacia este un cazan. A făcut exact ce treuie să facă o mașină. Să mă ducă din punctul A în punctul B în condiții de confort decent și fără nervi, fără timp morți.

    Cazane au fost mașinile pe care le-am văzut pe platformă cât am condus eu 4 ani Loganul fără probleme și au fost o grămadă, inclusiv din mărci premium.

    Chiar l-am întrebat pe un șofer de platformă care ducea un Mercedes clasa E ce are. Zicea că a rămas în drum că nu-i mai mergea cutia de viteză automată, un senzor ceva zicea el. După după părerea lui credea că o să stea cel puțin două săptămâni în service cu mașina pentru diagnoză, dup-aia pentru piesă etc.

    Pentru mine o mașină care mă lasă-n drum este cazan, deci Mercedesul ăla clasa E a fost un cazan. Restul e bla bla, hai să ne dăm cu părerea despre mașini.
    3 2
  • Da, pentru multi oameni masina e o soluție de mobilitate și nimic mai mult. Unii s-ar lipsi de cheltuiala asta dacă ar exista soluții mai bine în transportul în comun.
    3 8
  • https://www.automarket.ro/stiri/coreea-de-sud-acces-interzis-in-parcarile-subterane-pentru-electricele-119293.html

    Aici ne plângem de jigniri alte expresii urate. Hop și cetățeanul turmentat, din senin, cu aberații.

    Hai ca e weekend, mai lasă invidia și grija altuia, și pupă moaștele, că asa e trendul in Romania.
    3 8
  • Al Bundy
    In legătură cu vânzările noii generații Duster, rugam redacția Automarket sa specifice cate din cele 15884 unități vândute reprezintă unități vândute noul Duster.
    Nu de alta dar anumite publicații auto românești cât si publicații străine spun că noul Duster nu se vinde bine.
    De asemenea, aceleași surse spun că de fapt majoritatea unităților vândute sunt reprezentate de generația Duster 2, nu Duster 3...
    Dorim sa cunoaștem adevărul în legătură cu aceste cifre.
    Va mulțumim!
    5 0
  • oricine
    Pe lângă soluție, Sandero și Duster sunt și autoturisme cu un design modern (inclusiv Loganul nou), fiabile și economice. Dar asta văd doar cei care nu sunt orbiți de ură, prostie, incompetență (am văzut pe aicea că toate trei sunt de regulă la pachet - trei în unu).
    4 1
  • @Matei de acord cu tine
    După mulți ani, am reînceput sa revizitez Romania. Acum 3 săptămâni am făcut un City-break de 3 zile la Iași (merita, am rămas frumos surprins de oraș, ai ce sa vizitezi, ai unde sa mănânci la preturi rezonabile, găsești cazare rezonabila in hotel-apartament in centrul orașului). In schimb drumul da la București la Iași este horror. Daca ar exista trenuri de mare viteza (sa faci maxim 2h30 la un preț de 150lei/persoana) eu unul as renunța cu cea mai mare plăcere (chiar daca ar exista autostrăzi) la utilizarea mașinii in astfel de situații (cu avionul pierzi mai mult timp cu îmbarcare/debarcarea si drumul la aeroport)
    1 1
  • Daca la Olimpiada de la Paris am fi avut un sportiv pe locul 1 si unul pe locul patru la un anumit tip de sport romanii nu ar mai fi contenit cu aplauzele.

    Daca e vorba de Dacia, pare-se ca nu-i de bine.
    4 0
  • Seriff
    @ignis, ai dreptate, doar ca ce logan ai avut tu nu se mai fabrica, 1.5 dci a fost legendar, fiabil si bun la consum, acum au motoare in 3 cilindri cu turbine care pica la 30.000 km plus o gramada de probleme, daca intri pe fb pe grup de logan 3 o sa ai socul vietii tale cand vei vedea cate probleme au.
    Dacia nu mai e nici ieftina, nici fiabila.
    2 2
  • M-am uitat pe cifrele bestsellingcars Toyota Yaris si Toyota Yaris Cross au vândut mai mult decât Sandero (Sandero+STEPWAY0 in iulie
    1 1
  • @Serifff eu sper ca realizezi ca acel motor e pus pe Clio, Captur, Colt, ASX, Duster, Jogger, Sandero, Logan....sute de mii motoare vandute fara probleme. Ca vezi tu cativa pe un forum care se plang de probleme...asta o sa vezi pe toate forumurile la toate marcile. Motorul este foarte fiabil si vandut in cantitati mari.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru