Dacia: peste 500.000 de mașini vândute la nivel mondial în ultimele 9 luni

de Tiberiu Safta
Joi, 24.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conform unui nou raport financiar al Grupului Renault, Dacia a depășit pragul de 500.000 de mașini noi vândute la nivel mondial în ultimele 9 luni. Marca de la Mioveni a raportat creșteri în vânzări în această perioadă.

În intervalul ianuarie – septembrie 2024, Dacia a reușit să vândă 500.957 de mașini la nivel mondial, potrivit celui mai recent raport financiar al Grupului Renault. Astfel, marca de la Mioveni a vândut cu 1.5% mai multe mașini față de aceeași perioadă din 2023.

Numai în Europa, Dacia a vândut 432.332 de mașini, ceea ce înseamnă o creștere de 2.2% față de intervalul similar de anul trecut. Astfel, la nivel continental, Dacia urcă acum pe locul 9 în clasamentul mărcilor cu cele mai multe mașini vândute. Anul trecut pe vremea aceasta, marca românească era pe locul 11 la nivel european.

Mai mult, Dacia este și în top 3 cele mai vândute mărci auto către clienții particulari. Pentru Dacia, 85% din vânzările sale au fost către persoane fizice. Marca românească a reușit să crească pe piețele din Italia și Spania, acolo unde au fost raportate creșteri de 15%, respectiv de 14.6% față de aceeași perioadă din 2023. În Franța, Dacia rămâne a 3-a cea mai vândută marcă.

Noul raport financiar al Grupului Renault confirmă și creșterea cu 16.3% a vânzărilor Daciei Sandero, care este cea mai vândută mașină în Europa, în ultimele 9 luni. În schimb, același raport mai relevă și o scădere a vânzărilor cu 3.8% în al treilea trimestru din 2024. Explicația acestei scăderi este tranziția de generații pentru modelele Duster și Spring.

via Renault

Comentarii (3)

  • Jian de la Calafat
    Pentru a bifa noi culmi ale dezirabilităţii, cu satisfacții mutuale briante atat pentru client, dar si pentru producator, Dacia este obligata să mute rapid, adică sa-mi urmeze recomandarea:
    dCi pe toată gama !
    .... Asta numai ca să evităm discriminarea.
    2 5
  • Dizăl Rulz Forevăr
    Lasă, tati, că te îngropăm cu un dCi, sa îți petreci eternitatea lângă obsesia ta.
    5 2
  • Banditos
    Io zic sa actualizam deviza "Nicio zi fara peste" cu "Nicio Dacia fara dCi".
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru